Into the Breach nu beschikbaar op Nintendo Switch

Into the Breach kon op veel liefde rekenen van onze eigen Tom; de simplistische maar toch diep strategische gameplay charmeerde hem en vele anderen immens, maar in onze review ook vooral naar boven dat het spel zich prima leent voor mobiele platformen en de Nintendo Switch, en niet alleen voor pc.

Goed nieuws, want tijdens de afgelopen Nindies Showcase van Nintendo is aangekondigd dat Into the Breach inderdaad naar de Switch komt. Wanneer, vraag je je af? Nou, vandaag al!

Voor de niet ingewijde gamer: in Into the Breach wordt de mensheid bedreigd door gigantische wezens die zich ondergronds voortplanten. Dat kun je natuurlijk niet op je laten zitten, dus trek je in een soort schaakspel ten strijde tegen de vijand. Telkens wordt de map procedureel opnieuw gegenereerd, zodat elk potje Into the Breach weer ander is.

Hoewel de game zich dus prima zou lenen voor de Switch, was tot nu toe niet bekend dat ontwikkelaar Subset Games hier ook daadwerkelijk mee aan de slag was gegaan. Het is dan ook heel goed mogelijk dat het strategische spel te zijner tijd ook op mobiele platformen als Android en iOS zijn intrede doet. De tijd zal het leren.

Check hieronder de launchtrailer van de Switch-versie van Into the Breach.

 1.   
  Tom Kauwenberg's avatar

  GOTY-materiaal, nu ook de Switch. Machtig mooi.

  Nu nog een versie voor Android en iOS, en deze verslaving is al helemaal onontkoombaar.

 2.   
  WesterW's avatar

  Dit oogt als de perfecte game voor mij. Yummie.