Gamersnet Gear: Wooting One

Al aangekondigd in diens unboxing: de Nederlandse glorie van de Wooting One, nota bene een mechanisch én analoog toetsenbord. Resulteert het in peperdure niche (á 159,99 euro), of schuilt er iets ontzettend innovatiefs in deze minimalistische letterplank?

Hoe is het om te gamen en te typen op een keyboard, waarvan elke aanslag nauwkeurig gemeten wordt? En, nog belangrijker, wat heb je eraan? Je ziet en hoort het in de terugkeer van Gamersnet Gear!

 1.   
  DennieBroertjes's avatar

  Ik moet er wel een beetje aan wennen dat jullie ook nog een lichaam achter de Desk hebben, maar wel nice dat jullie aan het vernieuwen zijn, blijf zo door gaan !

 2.   
  Tom Kauwenberg's avatar

  @DennieBroertjes: Haha, wij moesten ook nog even wennen aan het feit dat we nu lichamen hebben. Tot voor kort was dat niet eens nodig.

  Maar nee, dank voor de lieve woorden! We doen ons best om ook in de videocontent een beetje een beter stilering meer te nemen. Fijn om te horen dat dat aanslaat.

 3.   
  MikeGevers's avatar

  Nice! Eindelijk geen gezever meer met NPC’s die nét wat langzamer lopen dan jij.

 4.   
  Bram_M99's avatar

  Ik vind het echt een heel gaaf idee. Ik vraag me alleen af; is er een (kleine) beweging gaande bij bedrijven van zowel games als toetsenborden die dit interessant vinden? Of is het eigenlijk iets wat apart van normaal is en blijft voor alleen de liefhebber.

 5.   
  KeesMommaiseenbaas's avatar

  Goede review weer waar vooral naar voren komt wat de echte sellingpoints zijn van dit toetsenbord. Hebben jullie zelf dat ook getest met bijv een racegame of andere game waarbij het handig is om een toets helemaal of gedeeltelijk in te drukken? En zo ja hoe was die ervaring? Speelt het echt beter/fijner?

 6.   
  Tom Kauwenberg's avatar

  @Bram_M99: Dit is en blijft momenteel natuurlijk nog erg niche. Tegelijkertijd zien we wel dat partijen als Cooler Master ook interesse tonen in het analoge concept, waarvan (IIRC) op afgelopen CEX al een eerste prototype gedeeld werd, zij het dan niet volledig analoog, zoals de Wooting One en Two dat wel doen.

  @KeesMommaiseenbaas: In racegames is het tweaken gelukkig al vele malen makkelijker, maar dan alsnog dien je daarbovenop je vingers nog eens goed te trainen. Zo merk je al snel verschil tussen hard of zacht indrukken, maar om nauwkeurig die 255 drukpunten aan te sturen over een paar millimeter; dat doen je vingers niet zo maar. Die van mij slaan bijvoorbeeld al veel te snel door, waarschijnlijk omdat ik ergens gewoon een botte hork ben. Kwestie van oefening.

  Daarom denk ik persoonlijk dat de ‘zwarte’ switches van Flaretech (á 80 cN) zich misschien beter leveren voor dit soort input. In de Wooting Two is dat een nieuwe, derde optie geworden, waar ook de minder precieze vingers hopelijk nét iets meer controle over uit kan oefenen.