Video's gepubliceerd voor 14 augustus 2018 zijn helaas niet meer te bekijken.

Wooting One | Unboxing

Een toetsenbord naar Nederlands design? De Wooting One is niet alleen een ‘lokaal product’, maar ook een innovatief stukje game-apparatuur. Binnenkort recenseren we namens GamersNET het eerste analoge toetsenbord voor de gamer, maar uiteraard niet voordat we het apparaat eerst enthousiast uitpakken.

Kijk mee hoe Tom je alvast voorstelt aan het eigenzinnige toetsenbord à 179,99 euro, of stel alvast je vragen voor onze toekomstige uiteenzetting ervan!

 1.   
  KeesMommaiseenbaas's avatar

  Nice! Leuk om te zien dat jullie deze gaan behandelen. Zeker omdat deze toetsen echt iets anders zouden moeten doen dan de standaard mechanische (of membraan) switch. Ben benieuwd hoe praktisch dit is en of het verder gaat dan alleen een ‘gimmick’. Bovendien ook benieuwd naar de review m.b.t. de bouwkwaliteit van het toetsenbord. Voor die prijs mag je wel verwachten dat het kwalitatief overeenkomt met bijv Corsair, Razer, CM etc.

 2.   
  Puddingboom's avatar

  ben heel erg benieuwd hoe die bevalt in de praktijk!

 3.   
  nanathan's avatar

  Kan je ook je toetsen aanpassen. Tom haalde de pijltjestoetsen eraf dus vroeg ik me af of je bijvoorbeeld de qwerty naar azerty kan omzetten of er nog iets helemaal anders mee kan. Zeg maar een costume cherby of zoiets. Door die 250 drukpunten lijkt het wel een beetje op touchscreen. Maar heeft het ook deze functies?

  Alvast een paar vragen voor gamersnet

 4.   
  Tom's avatar

  Vooral de gevoeligheid van de toetsen is aan te passen, afhankelijk van hoe je dat precies wil. Touchscreen is wat dat betreft nog niet eens zo precies, gezien dat (in veel gevallen) ook gewoon wel of geen signaal doorgeven is, niets met de druk erop.

  En ja, je kunt de switches vrij gemakkelijk allemaal vervangen. Saillant detail (wat wij helaas vergeten zijn in deze unboxing) is dat je er zelfs een aantal reserveschakelaars bijkrijgt, waaronder een paar die ook nog eens ‘clicky’ zijn à la Cherry MX Blue. Erg interessant allemaal om dat zo voor je zelf af te stellen.

 5.   
  MikeGevers's avatar

  Ik ben heel benieuwd! Heb dat toetsenbord destijds op Kickstarter gezien en hoopte toen al dat het een succes zou worden.

 6.   
  Bram_M99's avatar

  Ik heb hier nog nooit van gehoord maar hoe geniaal bedacht, zo simpel maar zo effectief in games. Op de website staat dat Wootang Two er aan begint te komen, die houd ik zeker even in de gaten… Ben alleen benieuwd of alle games het supporten of dat hier iets speciaals voor nodig is.