Grand Theft Auto 5 tikt bijna de 100 miljoen verkochte exemplaren aan

Grand Theft Auto 5 tikt bijna de 100 miljoen verkochte exemplaren aan, zo maakt Take-Two bekend in het financiële rapport over het eerste kwartaal van fiscaal jaar 2019-2020. In mei waren dit al 95 miljoen exemplaren, dus de nieuwe mijlpaal is niet ver weg meer.

Fiscal 2019 is off to a solid start, with first quarter operating results that exceeded our expectations. This performance was driven by better-than-expected recurrent consumer spending on Grand Theft Auto Online and NBA 2K18, as well as robust ongoing demand for Grand Theft Auto 5, which is now approaching 100 million units sold-in to date.
Strauss Zelnick, CEO van Take-Two, laat weten dat het bedrijf een solide start heeft van het nieuwe fiscale jaar. De uitgaven binnen GTA Online en de verkoopcijfers van NBA 2K18 zijn boven verwachting, alsook de nog altijd stevige verkoop van GTA 5. Wanneer die game de 100 miljoen exemplaren heeft bereikt, lees je dat natuurlijk hier.


En dan staat er nog een grote klapper te wachten voor het bedrijf, namelijk de release van Red Dead Redemption 2 op 26 oktober. Verder heeft Take-Two de jaarlijkse lanceringen van NBA 2K19 en WWE 2K19 natuurlijk weer klaarstaan.

Ze zullen geen moeilijke tijden hebben, daar bij Take-Two. Wij kunnen in ieder geval niet wachten op Red Dead Redemption 2, die voor PlayStation 4 en Xbox One verschijnt. En jij?

 1.   
  Dedsec's avatar

  Kijk dat is pas veel, dan die 3 miljoen van Sony 😉

 2.   
  wimpiej's avatar

  Ik snap niet dat gta5 nog steeds zo goed verkoopt. Je zou zeggen dat de meesten het nu toch wel eens gespeeld hebben. Alsnog een hele prestatie de 100 miljoen aantikken.

 3.   
  OnOwned's avatar

  OssePrakke schreef, "Ik snap niet dat gta5 nog steeds zo goed verkoopt. Je zou zeggen dat de meesten het nu toch wel eens gespeeld hebben. Alsnog een hele prestatie de 100 miljoen aantikken. "

  Nou ze hebben de game natuurlijk wel op de oude en nieuwe generatie consoles uitgebracht en ook op de pc. GTA Online zorgt er ook wel voor dat de game in de spotlight blijft en uiteraard is GTA misschien wel de meest populaire franchise ooit. Ook de mensen die af en toe eens gamen, hebben bijna allemaal wel GTA in de kast staan.

  En ondanks al die factoren, blijft 100 miljoen echt BI-ZAR.

 4.   
  Sa.'s avatar

  Heel tof om dit te zien! Ben toch altijd een beetje “trots” als gamer om dit te zien. Gaming is gewoon by far de meest winstgevende vorm van entertainment. GTA is ook echt dé game die elke gamer speelt, of je nou casual of hardcore bent. Het verbind ons, en het geeft ons een plekje, een stem, in de chaotische, enge, wereld der entertainment.

 5.   
  Dedsec's avatar

  OssePrakke schreef, "Ik snap niet dat gta5 nog steeds zo goed verkoopt. Je zou zeggen dat de meesten het nu toch wel eens gespeeld hebben. Alsnog een hele prestatie de 100 miljoen aantikken. "

  Ja er is alweer een nieuwe generatie he

 6.   
  the ultimate gamer boss's avatar

  GTA be like PUKE

 7.   
  Daniel Z's avatar

  Dedsec schreef, "Kijk dat is pas veel, dan die 3 miljoen van Sony 😉 "

  Klopt, want er zijn 97 miljoen exemplaren verkocht op de Xbox 360, Xbox One en pc. #makemicrosoftgreatagain

 8.   
  mmx's avatar

  Mooi resultaat 🙂 Ik heb de mijne nog ingepakt liggen 🙄

 9.   
  tranceguy's avatar

  Verbaasd me niks.. Gaan er nog zat bij komen…