Nog een record voor God of War; snelst verkopende PlayStation-exclusive ooit

Het succesverhaal van God of War wordt steeds langer en beter. Na de spetterende release eind april, wordt het ene na het andere record verbroken en dit keer is het een behoorlijke mijlpijl. Het epos van Kratos is niet alleen de snelst verkopende PlayStation 4-exclusive, maar heeft nu ook alle andere exclusieve PlayStation-games achter zich gelaten vanaf het PlayStation 1 tijdperk.


Ergens komt het niet als een verrassing, want binnen drie dagen was God of War al ruim drie miljoen keer over de toonbank gegaan en na een maand in totaal al vijf miljoen keer. Door deze vliegende start is de game nu de snelst verkopende PlayStation-titel ooit en dat betekent dat The Last of Us van de troon is gestoten. Ook in deze saaie komkommertijd blijft God of War het goed doen, want het is in juni de één na beste verkochte game gebleken. De nummer één is overigens Mario Tennis Aces, al kwam die game in diezelfde maand uit.

Volgens analisten van de NPD Group heeft het overigens alle schijn dat God of War in de top 10 gaat belanden van best verkochte games in 2018 en (boy) dat is razend knap voor een titel die op slechts één platform is verschenen.

 1.   
  Rolf31's avatar

  Oooh maar TLOU2 gaat z’n best doen de eerste plaats weer in te nemen 😀

 2.   
  mattioza's avatar

  Knap, benieuwd aan hoeveel stuks ze al zitten. 😛

 3.   
  Dedsec's avatar

  Niet zoveel als je ziet hoeveel mensen een PS4 hebben 😉 en ik ken niemand die het speelt, dus wie die mensen dan zijn ??

 4.   
  OnOwned's avatar

  Dedsec schreef, "Niet zoveel als je ziet hoeveel mensen een PS4 hebben 😉 en ik ken niemand die het speelt, dus wie die mensen dan zijn ??"

  Die ruim 5 miljoen is van de periode 20 april tot 20 mei. Wat daarna is gebeurd qua exacte verkoopcijfers is nog niet bekendgemaakt. Maar aangezien God of War in juni alleen Mario Tennis voor zich moest dulden (game is al 1,5 miljoen keer verkocht) dan kan je nog wel wat miljoen extra exemplaren rekenen tot de dag van vandaag. Uitzonderlijk veel voor een exclusive in zo’n korte tijd.

  Dat je niemand kent die het speelt kan misschien aan je houding liggen tegenover PlayStation-gamers. Maar dat is misschien een wilde gok? 🙄

 5.   
  tranceguy's avatar

  Daar ben ik zo net npg niet van overtuigd….