Taiko no Tatsujin-games verschijnen 2 november in Westen

Het gerucht dat Taiko no Tatsujin: Nintendo Switch Version! naar het Westen zou komen en hier zou worden uitgegeven als Taiko no Tatsujin: Drum ‘n’ Fun! blijkt waar te zijn. Bandai Namco heeft aangekondigd dat het Japanse trommelspel vanaf 2 november te koop is in de Verenigde Staten en Europa. Interessant genoeg kondigde de uitgever tevens aan dat er nog een Taiko no Tatsujin op dezelfde dag het levenslicht in het Westen ziet – het PlayStation 4-spel Taiko no Tatsujin: Drum Session doet ook ons continent aan.

Taiko no Tatsujin: Drum ‘n’ Fun! lijkt iets meer de party-kant op te gaan. In het spel kun je je eigen avatars in elkaar knutselen, zijn er minigames en kun je de Joy-Cons gebruiken om te trommelen. Taiko no Tatsujin: Drum Session stelt je in staat om ghost data te maken en te delen om je vrienden en vijanden uit te dagen. Het lijkt erop dat beide games de oorspronkelijke Japanse soundtrack behouden.

Er zijn echter twee addertjes onder het gras. Ten eerste lijkt het er voorlopig op dat beide games hier alleen digitaal verschijnen en we dus geen fysieke exemplaren van de spellen hoeven te verwachten. Ten tweede bevestigde Bandai Namco dat het voorlopig geen plannen heeft om de mini drum controllers van Hori naar het Westen te brengen. Dat voelt toch een beetje aan als Guitar Hero met je controller spelen…

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren