Gerucht: Taiko no Tatsujin voor Nintendo Switch verschijnt in Westen als Drum ‘n’ Fun

Vorige maand lieten we weten dat de Japanse trommelgame Taiko no Tatsujin: Nintendo Switch Version! ook in het Engels zal verschijnen, maar dat voorlopig alleen Zuidoost-Azië zal doen. Het lijkt er echter op dat ook de westerse wereld aan het trommelen geslagen mag en wel onder de naam Taiko no Tatsujin: Drum ‘n’ Fun!


Het Classification Board van het Department of Communication and the Arts van de Australische overheid, het instituut dat games daar van een leeftijdsbeoordeling voorziet, heeft Taiko no Tatsujin namelijk opgenomen onder de naam Taiko no Tatsujin: Drum ‘n’ Fun! Ze drukten er een General-stempel op, wat zich laat vertalen als ‘voor alle leeftijden’.

Er is meer bewijs voor een internationale release van de nieuwste iteratie van Taiko no Tatsujin. Een dataminer vond in de Japanse versie van Taiko no Tatsujin: Nintendo Switch Version! namelijk een logo van Drum ‘n’ Fun. Tijdens het ontwikkelproces lijkt er dus al rekening gehouden te zijn met een internationale versie.


Mocht het spel inderdaad als Taiko no Tatsujin: Drum ‘n’ Fun! in het Westen verschijnen, dan lijkt de kans groot dat het spel de (grotendeels) Japanse nummers meeneemt. In de Verenigde Staten verscheen tijdens het PlayStation 2-tijdperk Taiko: Drum Master op Sony’s console. De Taiko no Tatsujin-naam werd vervangen, alsook het Japanse deel van de tracklist. Dat lijkt ditmaal anders te worden.

Taiko no Tatsujin: Nintendo Switch Version verscheen afgelopen week in Japan. Zuidoost-Azië kan vanaf 9 augustus met het spel aan de slag.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren