Gamescom organiseert ook dit jaar politieke ‘Battle Royale’

Hoe maak je Duitse jongeren nog een beetje warm voor de stroeve politiek van vandaag de dag? De organisatie van Gamescom denkt daarvoor de succesformule gevonden te hebben. Net als vorig jaar gooit de grootste Europese gamebeurs wederom een politiek debatforum op, zij het dan ditmaal onder de noemer “Debatt(l) Royale”, om mooi in te spelen op de Battle Royale-trends van het afgelopen jaar.

Het concept van Debattle Royale blijft, ondanks de iets hippere naam, relatief onveranderd van vorig jaar. Een aantal afgezanten van verschillende Duitse politieke partijen komt bijeen, krijgt vanuit het gamende publiek vragen opgeworpen en de hele show wordt gemodereerd door bekende YouTube-helden, waaronder dit jaar Peter “PietSmiet” Smiet en Lisa Sophie Laurent.


Debattle Royale zal dit jaar plaatsvinden op 22 augustus, als onderdeel van het zogenaamde Gamescom Congress. Geïnteresseerde gamers kunnen daar nu al kaarten voor winnen, door bijvoorbeeld op Twitter al interessante stellingen en politieke kwesties aan te dragen voor het aanstormende debat.

Naast de fysieke aanwezigheid, wordt het royale debat uiteraard ook live uitgezonden en opgenomen, waarvan akte zal volgen op de officiële Gamescom website. Meer over de woordenstrijd en wie er zoal aanwezig zal zijn, is te vinden op de bijbehorende Debatt(l)e Royale webpagina.

Wat jij? Een goede manier om jongeren wat meer te betrekken bij de politiek, of kan het staatsorgaan zich beter weghouden van de game-gerichte beursvloeren?

 1.   
  Dedsec's avatar

  Ja het is belangrijk dat de VVD CDA PVV FVD en SGP een meerderheid hebben, want je ziet wat er in Amsterdam allemaal gebeurd, dus altijd stemmen.

  VVD en CDA doen vaak de PVV na en komen dan ook vaak met PVV voorstellen, dus samenwerken maakt niet zoveel uit.

  Vraag me af waar dat verbod op Sharia partijen blijft ?? want in de tweedekamer was toen een meerderheid met CU erbij, maar daar hoor je niks meer over.

  Wel is het duidelijk dat Rutte aan de macht blijft, want Bume heeft niet echt een sterke stem, en de rest is te links of te rechts, dus ik weet het wel zeker.

  Mocht DENK groot worden dan zou er een linkse meerderheid komen, en zou DENK een nooie kans krijgen 🙂

  Ik heb dit jaar trouwens braaf op het CDA gestemd, en bij het Referedum ook braaf voor gestemd.

 2.   
  WesterW's avatar

  @Dedsec: Je bericht heeft geen enkel verband met het nieuwsbericht in kwestie. Of reageer je op een fantoombericht dat ik niet zie?

 3.   
  Dedsec's avatar

  Ja ik heb uitgelegd waarom ik dat belangrijk vind 😉 en vooral Amsterdam is een mooi voorbeeld.

  Veel jongeren die zich niet thuis voelen stemde op DENK, dus het is heel belangrijk om te gaan stemnen, want aan klagen heb je niks.

 4.   
  Tom's avatar

  Is ook mooi dat dat voor jou belangrijk is, maar het heeft natuurlijk weinig te maken met het bovenstaande nieuwsbericht.

  Hoe dan ook; persoonlijk denk ik dat dit een uitermate pakkende manier is om de Duitse politiek wat meer onder de aandacht te schuiven bij de Duitse jongeren. Juist door onderwerpen als gaming en technologie openbaar te bespreken, laat je zien dat ook de mensen op Gamescom op de een of andere manier een binding (kunnen) hebben met bepaalde politieke partijen.

  Zou zoiets ook niet leuk zijn op/rond Firstlook? 😛

 5.   
  Rolf31's avatar

  Tom schreef, "Is ook mooi dat dat voor jou belangrijk is, maar het heeft natuurlijk weinig te maken met het bovenstaande nieuwsbericht.
  Hoe dan ook; persoonlijk denk ik dat dit een uitermate pakkende manier is om de Duitse politiek wat meer onder de aandacht te schuiven bij de Duitse jongeren. Juist door onderwerpen als gaming en technologie openbaar te bespreken, laat je zien dat ook de mensen op Gamescom op de een of andere manier een binding (kunnen) hebben met bepaalde politieke partijen.
  Zou zoiets ook niet leuk zijn op/rond Firstlook? 😛 "

  Op je laatste vraag: Nee.

  Het bericht inhoudelijk; Scheiding van kerk en staat zou net zo moeten gelden als games en staat. Politiek is impopulair omdat men nu eenmaal niet iedereen tevreden kan stellen. Dus voor mij hoeft dit allemaal niet. Games zijn games en moeten games blijven. Het gebruiken om andere niet populaire branches te hypen vind ik niet oke.

 6.   
  Dedsec's avatar

  Vind ik niet als je kijkt naar DRM DLC, en vooral het ban beleid moet anders, want levenslang doen we niet meer, en het lijkt me ook beter als gamers voor de rechter moeten komen, als ze iets fout gedaan hebben, en dan een taakstraf krijgen ofzo.

 7.   
  MikeGevers's avatar

  Dedsec schreef, "Vind ik niet als je kijkt naar DRM DLC, en vooral het ban beleid moet anders, want levenslang doen we niet meer, en het lijkt me ook beter als gamers voor de rechter moeten komen, als ze iets fout gedaan hebben, en dan een taakstraf krijgen ofzo."

  Slechtste idee ooit. Ontwikkelaars en uitgevers zijn bedrijven, gamers zijn hun klanten. Bedrijven mogen klanten weren.

 8.   
  Rolf31's avatar

  MikeGevers schreef, "

  ”Dedsec” schreef, "Vind ik niet als je kijkt naar DRM DLC, en vooral het ban beleid moet anders, want levenslang doen we niet meer, en het lijkt me ook beter als gamers voor de rechter moeten komen, als ze iets fout gedaan hebben, en dan een taakstraf krijgen ofzo."

  Slechtste idee ooit. Ontwikkelaars en uitgevers zijn bedrijven, gamers zijn hun klanten. Bedrijven mogen klanten weren."

  Yep, end of story. Als je niet gedraagt in een discotheek word je er ook uitgeknikkerd. In dit geval kan je je dan niet verder misdragen dus eindigt het. Bij het voorbeeld van de discotheek word je opgepakt omdat je dan verder aan het kwallebakken bent geweest buiten.

 9.   
  Dedsec's avatar

  Rolf31″]

  ”MikeGevers schreef, "[quote=”Dedsec” schreef, ".."

  Slechtste idee ooit. Ontwikkelaars en uitgevers zijn bedrijven, gamers zijn hun klanten. Bedrijven mogen klanten weren."

  Yep, end of story. Als je niet gedraagt in een discotheek word je er ook uitgeknikkerd. In dit geval kan je je dan niet verder ö dus eindigt het. Bij het voorbeeld van de discotheek word je opgepakt omdat je dan verder aan het kwallebakken bent geweest buiten.[/quote]

  Maar levenslang is wat overdreven, want we sluiten mensen ook niet meer levenslang op.