Ruilsysteem Pokémon GO uitgebreid met Lucky Pokémon

Onlangs werd eindelijk het langverwachte ruilsysteem toegevoegd aan Pokémon GO, zodat spelers eindelijk hun digitale vangsten uit kunnen wisselen, zij het dan met enige beperkingen die valsspelers tegenwerken. Maar ontwikkelaar Niantic had blijkbaar nog meer plannen voor het ruilen van Pokémon, want er is zojuist een update live gegaan die zogenaamde Lucky Pokémon toevoegt.

Al dagenlang gaan er geruchten over de nieuwste update, en de beroemde dataminer Chrales wist op Twitter al de naam ‘Lucky Pokémon’ te noemen, maar het bleef onduidelijk waar het nu precies om ging. Nu is er eindelijk duidelijkheid: als je met een andere speler ruilt, is er een kans dat je allebei een Pokémon krijgt met het Lucky-attribuut. Naarmate je een Pokémon langer in je bezit hebt gehad, wordt de kans groter dat die Lucky wordt na het ruilen.

Maar de brandende vraag die Pokémon GO-spelers vooral bezighoudt, is wat het nu precies betekent als een Pokémon ‘Lucky’ is. Ook daar heeft Niantic het antwoord op gegeven: een Lucky Pokémon vereist slechts de helft van de normale hoeveelheid Candy en Stardust om te levellen.

Zeker de vermindering in Stardust-kosten is welkom, aangezien het ruilen zelf (afhankelijk van je Friendship Level met de ontvangende partij) redelijk duur kan zijn wat Stardust betreft. Als je bij het ruilen inderdaad een Lucky Pokémon ontvangt, ziet dat er als volgt uit:


Tegelijk met het ruilsysteem werd ook Friendship toegevoegd, waarbij je je vrienden ook cadeautjes kan sturen die onder meer eieren kunnen bevatten voor de eerder aangekondigde Alolan Pokémon. Maar ook gifting wordt met de nieuwste update voor Pokémon GO uitgebreid. Als je je vrienden nu een cadeautje stuurt, krijg je daarvoor een aantal XP-punten.

Ook is er een kans dat je cadeau Stardust bevat, wat je natuurlijk flink wat waardering kan opleveren, aangezien dit goedje is uitgegroeid tot de meest gewilde grondstof in de mobiele hit van 2016. Al met al bevat de nieuwste update voor Pokémon GO dus flink wat extra stimulatie om gebruik te maken van de nieuwste feature.

 1.   
  MikeGevers's avatar

  Mochten mensen geïnteresseerd zijn in mijn Friend Code, voel je vrij om me toe te voegen: 0524 3130 6414 🙂

 2.   
  007Nightfire's avatar

  MikeGevers schreef, "Mochten mensen geïnteresseerd zijn in mijn Friend Code, voel je vrij om me toe te voegen: 0524 3130 6414 :)"

  Request send 🙂