Pokémon GO bracht al 1.8 miljard dollar op

Pokémon GO doet het fantastisch. Hoewel de extreme hype al een tijdje voorbij is, heeft de mobiele game nog steeds een gigantische spelersbasis. Naast de cijfers voor Fortnite en PUBG, heeft het bedrijf Sensor Towers ook een analyse gemaakt van de opbrengsten van Pokémon GO. Zij schatten in dat de game meer dan 1.8 miljard dollar heeft opgeleverd. In januari 2017 stond de teller nog op 1 miljard.


Volgens het onderzoeksbureau stroomt er ongeveer 2 miljoen dollar per dag binnen, waarbij het meeste geld komt uit de Verenigde Staten (607m), Japan (500m), Duitsland, Taiwan en het Verenigd Koninkrijk. De verdeling tussen Android en iOS zou liggen op 58% tegenover 42%.

Pokémon GO legt de Pokémon Company en Nintendo dus geen windeieren en daar gaan ze snel op voortborduren. Aan het eind van het jaar verschijnen Pokémon: Let’s Go Pikachu en Pokémon: Let’s Go Eevee op de Nintendo Switch. Deze game combineert Pokémon GO met een remake van Pokémon Yellow. Onze Peter mocht met deze game aan de slag en bekijk vooral ook de Pokémon: Let’s Go Pikachu preview.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren