Philips Momentum is op gaming gerichte 4K-televisie voor je console

Heb je een mooie console met ondersteuning voor 4K-resolutie en HDR, maar mis je nog een mooie televisie? Dan biedt het van origine Nederlandse Philips mogelijk een interessante optie voor je: de Philips Momentum (officieel onder de noemer van “Philips Momentum 436M6VBPAB“). Deze ruim 42 inch grote joekel van een televisie heeft Ultra HD-beeldvertoning, ondersteuning voor high dynamic range en brengt de iconische Ambiglow-verlichting (terug) naar je woonkamer.


Doordat de televisie een lagere responstijd kent dan andere entertainmenttoestellen (à 4 milliseconde), wordt de Momentum in de marketing voornamelijk ingezet als een goede partner van je console. Tel daarbij Quantum Dot-technologie en 4.000:1 contrastratio in een VA-paneel op, en je snapt dat de kleuren aardig van het scherm dienen te spatten.

Om de gamer verder tegemoet te komen zien we bovendien de implementatie van een DisplayPort (zodat ook je pc gemakkelijker aangesloten kan worden), een ingebouwde USB 3.0-hub en ondersteuning voor USB-C. Daarnaast is DTS Sound-geluidskwaliteit ingebouwd, zodat games ook zonder losse speakerset nog zuiver hoorbaar zullen zijn.

Vanaf aanstaande 18 juni moet de game-gerichte televisie te verkrijgen zijn bij verscheidene retailers. Een definitieve richtprijs blijft vooralsnog even uit, al nemen we aan dat dit aardig forse vehikel geen goedkope grap zal zijn.

Op de redactie van GamersNET zijn we al langer bekend met de gigantische 4K-prestaties van Philips. In het verleden behandelden we zo al een breed georiënteerde 4K-monitor van de fabrikant (zonder HDR of Ambiglow), die met 40 inch grootte ook zeker niet de minste was. Meer over hoe die presteerde tegen zijn prijs is na te lezen in onze Philips BDM4037UW review.

UPDATE: Nadat de redactie specifiek naar een richtprijs vanuit Philips heeft gevraagd, bevestigde een PR-woordvoerder dat de marktprijs voor de nieuwe Philips Momentum op 799 euro zal komen te liggen.

Meer Philips

29/5/2017Philips BDM4037UW 7
 1.   
  MaTriXX's avatar

  *officieel onder de noemer van “Philips Momentum 436M6VBPAB*

  Hoort te zijn :

  officieel onder de noemer van “TP-Vision Momentum 436M6VBPAB

  8)

 2.   
  Tom's avatar

  Dan zou het nog eerder de MMD Momentum moeten zijn, maar ik begrijp volledig waarom de Philips-naam hier in stand is gehouden. Die hebben een wat lekkerder imago dan TP-Vision of MMD, dat natuurlijk ook weer synoniem staat aan de herkenbaarheid van bijvoorbeeld Ambilight.

  Nu Philips Hue internationaal best wel lekker is doorgebroken, kan ik me al helemaal voorstellen dat voor zaken als Ambiglow nu het Philips-merk wordt verkozen.

  Then again, ik ben enorm standplaatsgebonden en dus nogal bevooroordeeld. Ergens is nog steeds een beetje Eindhovense trots als ik het Philips logootje spot.

 3.   
  MaTriXX's avatar

  Tom schreef, "Dan zou het nog eerder de MMD Momentum moeten zijn, maar ik begrijp volledig waarom de Philips-naam hier in stand is gehouden. Die hebben een wat lekkerder imago dan TP-Vision of MMD, dat natuurlijk ook weer synoniem staat aan de herkenbaarheid van bijvoorbeeld Ambilight.
  Nu Philips Hue internationaal best wel lekker is doorgebroken, kan ik me al helemaal voorstellen dat voor zaken als Ambiglow nu het Philips-merk wordt verkozen.
  Then again, ik ben enorm standplaatsgebonden en dus nogal bevooroordeeld. Ergens is nog steeds een beetje Eindhovense trots als ik het Philips logootje spot. "

  De duurdere TV`s van TP-LINK mogen best de naam Philips dragen, echter de goedkopere zooi eeeh TV`s tot 1000 euro vind ik echter geen Philips naam waard.