Video's gepubliceerd voor 14 augustus 2018 zijn helaas niet meer te bekijken.

Is de Cooler Master CK550 echt ‘mecha betaalbaar’? | GamersNET Gear

Al vluchtig getoond in de Cooler Master CK550 Unboxing, maar nu ook onderworpen aan een boel tests en een eindoordeel! Onze Tom ging hard aan de slag met Cooler Masters nieuwe budget-toetsenbord à 79,99 euro, die wél high-end mechanische schakelaars en RGB-verlichting belooft.

Maakt Cooler Master die beloftes waar? En zo ja, hoe dan tegen die bijzonder betaalbare prijs? In deze aflevering van GamersNET Gear laten Peter en Tom het je zien en horen…

 1.   
  CHILLOZZ's avatar

  ik vind heulemaal mooi.

  sws die open style toetsenborden vind ik sws het mooiste. komt de RGB ook wat meer tot zn recht.
  en geborstelde alu plaat vind ik ook erg mooi…

  sja dat je dan geen gewoven kabel hebt… dat moet je dan maar voorlief nemen..
  Als ik een desktop pc had,Had ik zonder twijfel deze gekozen. goed goedkoop en met alles wat ik in een toetsenbord zou willen.

 2.   
  Mattiees's avatar

  goed instapmodelletje, geen mediakeys vind ik zelf wel erg jammer.

 3.   
  KeesMommaiseenbaas's avatar

  Hoewel je het verschil bij Gateron Browns en Cherry Browns wel aardig kunt voelen (Cherry geeft meer tactile feedback) zijn het allebei prima switches. Wat Reds betreft zijn er zelfs een hoop mensen die de imitatie van Gateron prettiger/beter vinden dan het origineel van Cherry.
  Voor het geld is het echt een aanrader volgens mij. Het is dat ik zelf al voorzien ben anders had ik deze serieus overwogen.

 4.   
  Tom's avatar

  Ja, ik had zelf online ook al wat gezocht naar commentaar over de Gateron schakelaars, maar inderdaad; wat betreft deze lineaire units amper klachten gevonden. Wat ik persoonlijk kon voelen, is ’t allemaal grofweg identiek aan de andere Cherry MX Reds die ik tot dusver onder de vingers heb gehad.

  Then again, ik ben natuurlijk ook ergens wel biased. Razer/Khail Orange of Cherry MX Browns prefereer ik boven alle ander soorten, dus ik ben natuurlijk niet zo gevoelig als het gaat om specifiek anders gebouwde switches.

  Maar sowieso, bottom line lijkt me duidelijk; dit is een bijzonder betaalbaar toetsenbord, met opvallend weinig merkbare facetten waar kosten op bespaard zijn. Dikke props voor Cooler Master.

 5.   
  KeesMommaiseenbaas's avatar

  Ik heb voorheen een toetsenbord gehad met Cherry Mx Blues en als het puur gaat om typcomfort vind ik dat by far het fijnste. Alleen wanneer je al kijkt naar 1 van de toetsen dan maak je haast al herrie met dat ding. Ik vind Cherry Browns fijner dan de Gateron Browns die ik nu heb, maar dat is een stukje smaak.

  In elk geval wel mooi om te zien dat CM voor de prijs van een ‘memchanical’ een volledig toetsenbord op de markt brengt met een premium uiterlijk en functies.

  En verder aan jullie; keep up the good work. De items van Gamersnet Gear sla ik eigenlijk nooit over 8)

 6.   
  tranceguy's avatar

  Mooi ding maar het zit m ergens in de prijs….

 7.   
  Tom's avatar

  Goed om te horen dat Gear in ieder geval bevalt! En ja, ik kan me ook grotendeels vinden in jouw visie op switches. Fijn om ook dat eens wat uitgebreider van andere bezoekers/kijkers hier te horen.

  Wat dat betreft, is het wellicht ook leuk om alvast te teasen naar een volgende aflevering. Deze week krijgen we namelijk ook de Razer Huntsman binnen, zodat we nóg meer aparte switches aan de tand kunnen voelen.

 8.   
  KeesMommaiseenbaas's avatar

  Okee dan kijk ik zeker al uit naar de volgende GamersnetGear. Benieuwd wat het verschil is volgens jullie met reguliere mechanische switches.

  Ik zou het ook wel leuk vinden als jullie een keer een toetsenbord van Wooting zouden kunnen reviewen. Maar ongetwijfeld zijn jullie dan afhankelijk van de partij die deze wil aanbieden voor een review; dus mochten ze dit lezen: ‘Stuur eens iets op naar Gamersnet 8) ‘