The Awesome Adventures of Captain Spirit nu gratis te downloaden

Het enige echte voorproefje van Life is Strange 2 is vanaf vandaag gratis te downloaden en te spelen op PlayStation 4, Xbox One en pc. Onder de naam The Awesome Adventures of Captain Spirit dient het nieuwste project van DONTNOD als een soort digitale demo voor wat komen gaat.


In Captain Spirit stap je dan ook niet de schoenen van Max of Chloe, de prominente protagonistes van eerdere Life is Strange-games. Je stapt tijdelijk in de schoenen van een jongeman die zichzelf Captain Spirit noemt en denkt over krachten te bezitten, terwijl hij op zijn eigen avontuurtje gaat. Zijn de krachten die hij zich inbeeldt slechts onderdeel van een levendige fantasie, of schuilt er meer achter die kinderlijke droom?

Om alvast in de Life is Strange-sferen te komen, produceerden Square Enix en DONTNOD een stijlvolle launch trailer van The Awesome Adventures of Captain Spirit:

Als losstaande ervaring is Captain Spirit volledig gratis, zonder enige vorm van microtransacties of andere betalingen en abonnementen. De game dient enkel en alleen als speelbaar promotiemateriaal voor het grotere werk dat aanstaande 27 september al zal verschijnen. Dan verschijnt alweer de eerste episode van Life is Strange 2, waar we tot dusver nog bijzonder weinig over weten…

 1.   
  the ultimate gamer boss's avatar

  ziet er vernieuwend uit leuk

 2.   
  Linkje's avatar

  heb de game nu een uurtje gespeeld. best wel leuk en een toffe ‘demo’ naar het nieuwe deel van life is strange.

 3.   
  the ultimate gamer boss's avatar

  dus dit is eigenlijk een demo van life

 4.   
  Tom's avatar

  Het staat ook al in het nieuwtje, maar ja: The Awesome Adventures of Captain Spirit is een soort gratis voorproefje op het ‘echte werk’, Life is Strange 2.

  In wezen dus wel een soort van ‘demo’, maar niet zo zeer dat je deze content straks direct terug zult zien in Life is Strange 2. Althans, daar lijkt het op van niet.

 5.   
  MikeGevers's avatar

  In de PlayStation Store staat hij in ieder geval als ‘gratis demo’, met een verwijzing naar de gamepagina van Life is Strange 2. Maar het lijkt me inderdaad niet dat dit een stuk content is uit die game, dat zou echt volstrekt onlogisch zijn.