Nieuwste game van het Nederlandse Triangle Studios is Truck Driver; verschijnt binnenkort

Van de Nederlandse ontwikkelstudio die ons ook Aerea en Real Farm bracht, is vandaag een nieuw project uit de doeken gedaan: Truck Driver. Wederom een simulatie-gerichte game, die naar het schijnt al ‘binnenkort’ de PlayStation 4, Xbox One en pc (ook in de vorm van Steam) aan zal doen.


Ontwikkelaar Triangle Studios en uitgeverij SOEDESCO beloven met Truck Driver een authentieke vrachtwagenformule te leveren, al zal deze zich wel meer focussen op de carrièremodus dan loze en vrije modi. Doordat er een duidelijker pad uitgestippeld zal zijn, voelt de game daadwerkelijk wat game-achtiger aan dan menig andere simulator uit dezelfde sector.

Net als Real Farm zal Truck Driver wél aanvoelen als een realistische ervaring, al zullen de in-game merken (voor zover nu zichtbaar is) wel fictief blijven. Door echter goede logistiek te leveren, is er wel geld te verdienen en valt zo een compleet vrachtimperium op te bouwen.

Truck Driver werd vandaag, na een korte reeks teasers op sociale media, uit de doeken gedaan met een eigen officiële website, alsmede natuurlijk een sfeervolle teaser trailer:

Of Truck Driver het op kan nemen tegen de gevestigde orde, zoals onder meer Euro Truck Simulator 2, dat zal de tijd nog moeten leren.

Zonder twijfel is wat gezonde competitie zeker op zijn plek, al moet Triangle Studios wellicht wel een tandje bijzetten. De laatste twee projecten uit Leeuwarden, Aerea en Real Farm, staan immers niet overweldigend positief aangeschreven. Hopelijk weet Truck Driver het stuur in de juiste richting te draaien…

[SCREENSHOTS]

  1.   
    tranceguy's avatar

    Ben benieuwd in hoeverre deze het gaat weerhouden tegen titels als Euro Truck Simulator en American Truck Simulator…. Als deze de kwaliteit van genoemde 2 haalt ben ik echt wel geinteresseerd,…

  2.   
    mattioza's avatar

    Heb hier geen goed gevoel bij, vrees weer voor gevalletje Real Farm. Heel erg zonde om ontwikkelaars uit de Benelux op zo’n projecten te zetten. Hoe kan je als kleine indie met beperkt budget gevestigde waarden als Farming Simulator en Euro Truck Simulator verslaan, op deze manier ben je altijd de mindere versie van. Ze zouden zich beter richten op een origineler concept, zoals de meeste ontwikkelaars in de Benelux doen.

  3.   
    YdieresiS's avatar

    Op de officiële site is ook nog een ander filmpje te zien, deze is inclusief teaser eerst en vervolgens wat beelden van een interview en op kantoor daar. Die beelden geven me een betere indruk van de game dan de teaser en screenshots bij dit artikel. De beelden zijn hier te vinden:
    https://my.hidrive.com/share/eosb5yxoaj#$/Videos/Truck%20Driver%20-%20Announcement%20Video

    Ik ben benieuwd hoe deze game uitwerkt, het mist wel een heel deel van de charme met de neppe merken, dat is wat American Truck Simulator en Truck Simulator 2 zo leuk maken, de herkenbaarheid van de echte merken. Als hebben deze games ook voorgangers gehad waarbij de echte merken er eerst niet in zaten, zij moesten zich eerst ook bewijzen. Een beetje concurrentie op het truck simulator genre kan geen kwaad in ieder geval.