Star Wars en Avengers in Kingdom Hearts? Reken er niet op

Nu Disney eigenaar is van zowel de Star Wars-licentie door de aanschaf van Lucasfilm en van de Avengers door Marvel aan zijn portfolio toe te voegen, is de logische vraag voor gamers: zullen we die werelden ook in Kingdom Hearts kunnen betreden? Nou, reken er voorlopig maar niet op.


Volgens Tetsuya Nomura, director van Kingdom Hearts 3, is de kans dat de twee IPs hun opwachting maken in Kingdom Hearts erg laag, ondanks dat ze inmiddels allemaal onder de Disney-paraplu vallen. Volgens Nomura is de reden hiervoor dat de Star Wars- en Marvel Cinematic Universe-films geen originele Disney-producties zijn. Hoewel Disney eigenaar is van Marvel én Lucasfilm is het regeltechnisch lastig om dat klaar te spelen, zo blijkt.

Nomura keurt het idee hiermee niet af, zo lijken we zijn woorden ook te kunnen interpreteren. Ook al slaan Star Wars en de Avengers de derde Kingdom Hearts naar alle waarschijnlijkheid over, er blijven genoeg werelden om te betreden. De meest recentelijk aangekondigde zijn Pirates of the Caribbean en Frozen.

Kingdom Hearts 3 veschijnt 29 januari 2019 op de PlayStation 4 en Xbox One. Voor de liefhebbers brengt Square Enix ook een tweetal verzameledities uit.

 1.   
  Daniel Z's avatar

  Godzijdank niet, want dan kunnen we nog tien jaar op de game wachten. Geef de fans nou eindelijk eens Kingdom Hearts 3, dan zijn we van het gezeik af xD.

 2.   
  JaslanNL's avatar

  Haha eens met Daniël, dan zou het nog tergend veel langer gaan duren.

  Vind bij ’t aankomende deel de wildgroei aan Disney figuren al op het randje, maar gooien ze er nóg meer franchises in, dan word het een soort Story Royale. Met een soort gedachte van: “Als we nou van iedere franchise een paar karakters er in mikken dan zullen de fans het wel kopen, hoe meer hoe beter.” Mochten ze de nieuw aangewonnen Avengers en Star Wars toch willen gebruiken, lijkt me een cross-over tussen die twee een meer passend alternatief.