Square Enix verwijdert stem Olaf uit Kingdom Hearts 3

Het succes van Kingdom Hearts 3 leek oneindig te zijn, als we de verkoopcijfers mogen geloven. Nu lijkt het er toch op dat uitgever Square Enix even moet dealen met een bump in the road. De uitgever heeft namelijk besloten om de Japanse stem van Olaf uit Kingdom Hearts 3 te verwijderen.

Stemacteur Pierre Taki was al in Frozen te horen als de Japanse stem van Olaf. Ook in Kingdom Hearts 3 sprak hij de stem in van de vrolijke sneeuwpop. Maar na de recente aanhouding van Pierre Taki heeft de uitgever besloten om de stem van Olaf volledig uit de nieuwste editie van de Kingdom Hearts-serie te verwijderen.

Volgens de politie zou Pierre Taki schuldig zijn aan het gebruik van drugs. De stemacteur zou positief getest zijn op cocaïne. In Japan is dit een serieuze overtreding waar zeven jaar gevangenisstraf op kan staan. Het feit dat hij zijn werk als stemacteur verliest als gevolg hiervan, is iets dat vaker voorkomt in Japan.

Eerder deze week werd ook al bekend dat door het vermeende drugsgebruik van Pierre Taki de verkoop van Judgment, een spin-off van de Yakuza-serie, is gestaakt.

 1.   
  Papachico's avatar

  Olaf heeft de verkeerde sneeuw opgesnoven

 2.   
  fantasyfreak's avatar

  Wel een beetje overdreven als je het mij vraagt… Maar vervangen ze nou de stem voor een ander als ik het goed begrijp of is hij nu gewoon stemloos terwijl de rest wel praat?

 3.   
  tranceguy's avatar

  Beetje belachellijke actie. Dit zou los moeten staan van zijn daden in eigen tijd. Nu is de game gewoon niet meer hetzelfde.Mij maakt het verder niet uit, speel de game toch niet, maar kan me voorstellen dat men er zich wel aan stoort en dat t gevolgen gaat hebben voor de verkoop… Want wat ze zich niet beseffen dat dit negatieve kritieken gaat uitlokken en dan kan het harder gaan de verkeerde kant op dan positieve kanten de juiste kant op sturen….

 4.   
  OnOwned's avatar

  @tranceguy:

  Nou die verkoopcijfers gaan er niet onder lijden, bijna 2 maanden na de release. En al helemaal niet omdat er 1 stem is verwijderd van een sidecharacter. Voor ons in het Westen is het misschien overdreven, dat er iemand uit een game wordt geschrapt wegens gebruik van cocaine, maar in Japan is het echt een groot misdrijf. Het is not done om te genieten van het witte poeder.

  Er is een game uitgesteld in Japan, omdat de stem van dezelfde man erin zat en volgens mij was er ooit een remake van een Yakuza-game op de schop gegooid. Een belangrijke character in het origineel (waarvan zijn gezicht ook is gebruikt) is toen betrapt op drugsgebruik. Ze hebben het personage compleet vervangen voor iemand anders in de remake.

  Terwijl wij hier in het Westen ons druk maken over winst en geld verdienen, heeft Japan het over fatsoen, normen, waarden en het goed behandelen van je personeel (Gemiddelde werknemer bij Nintendo verdient ontzettend goed en heeft meer rechten, dan iemand in Amerika/Europa). Eigenlijk vind ik deze actie niet eens zo gek.