VR-thriller Transference verschijnt deze herfst

Het psychologische horrorverhaal van Transference heeft tijdens de Ubisoft E3-persconferentie een releaseperiode opgelegd gekregen. Onder het beleid van zowel Ubisoft zelf als Elijah Woods’ productiebedrijf SpectreVision zal Transference ergens aankomende herfst het daglicht zien.


Transference is van origine bedoeld als een virtuele en verhalende thriller, maar zal daarnaast ook speelbaar zijn op ‘reguliere’ spelplatformen. De game moet dan ook werken op pc, PlayStation 4 en daartoe behorende HTC Vive, Oculus Rift en natuurlijk PlayStation VR.

In Transference duik je letterlijk in de psyche van je overleden vader, om dichter tot de beste man te komen. Binnen deze virtuele realiteit lijkt echter iets niet helemaal in orde te zijn, waardoor de simulatie instabiel wordt. De hierbij onthulde eerste gameplay trailer toont al dat deze virtuele wereld wellicht niet de meest ontspannende ervaring kan worden, met allerhande technologische jump scares te over.

Hoe de precieze gameplay zich uit zal stippelen en welke specifieke datum in de herfst gekozen zal worden, dat blijft nog even in het ongewisse. Wij van GamersNET zien dit trippy stukje VR in ieder geval wel zitten, en hopen je snel meer te kunnen vertellen over de stand van zaken rondom Ubisofts eigenzinnige nieuwe virtual reality-game.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren