Werkt Retro Studios in het geheim aan Star Fox: Grand Prix voor Nintendo Switch?

Zien we dit jaar een onverwachte franchise alsnog terugkomen in Nintendo’s line-up voor E3 2018? De kans lijkt toe te nemen, nu geruchten het doen lijken alsof Retro Studios zich ontfermt over een nieuwe telg in de Star Fox-reeks. En dan niet zo maar een ruimteavontuur, maar in het specifiek een racegame in dat universum. Een anonieme 4chan-gebruiker sterkte dat plots aan door het logo met ”all true” te verkondigen.

Het concept van racen in Star Fox’ ruimteschepen is niet zo maar uit dunne lucht gegrepen. In het alternatieve narratief van de ‘The Curse of Pigma’ uit Star Fox: Command, is het Falco die voorstelt met pensioen te gaan en hun gevechtsmachines om te bouwen tot snelheidsmonsters.

Voor Star Fox: Grand Prix zou dat betekenen dat er voor een Diddy Kong Racing-esque spin-off gekozen is, gemengd met de snelheid van bijvoorbeeld een F-Zero.


Een nieuwe titel van Retro Studios zat sowieso al even in het verschiet. Na Donkey Kong Country: Tropical Freeze en diens uitgebreidere Nintendo Switch-port is het immers alweer bijna vier lang stil rondom de in-house ontwikkelstudio van Nintendo. Dat terwijl Retro’s CEO Michael Kelbaugh wel ooit toegaf dat het team enkele maanden Tropical Freeze een nieuw project aan had gegrepen.

Ondertussen wordt Retro Studios’ andere grote titel, het vorig jaar onthulde Metroid Prime 4, voor de verandering opgepakt door Namco Bandai Singapore. Een opvallende wissel in ontwikkelaars, maar desalniettemin één zorg minder voor Retro.

Het vorige deel in de Star Fox-serie, Star Fox Zero, bleek overigens geen denderend succes voor Nintendo en de Wii U. De game werd met gematigd enthousiasme ontvangen door critici en fans, met enkel een retrospectieve verschijning van Star Fox 2 op de SNES Classic Mini om die milde misser op te volgen.

Wat jij? Kunnen we deze E3 al een onthulling rondom Star Fox op de Nintendo Switch ontvangen? Het hoge woord mag er waarschijnlijk dinsdag 12 juni, vanaf 18:00 uur (Nederlandse tijd) uit, wanneer Nintendo Treehouse: Live diens E3-uitzending het internet op slingert…

  1.   
    mattioza's avatar

    Zou zeker en vast kunnen. Veel moeite heeft Retro Studios niet in de port van Donkey Kong gestoken, dus ze moeten de afgelopen 3-4 jaar toch ergens mee bezig geweest zijn. De project uitwisselingen tussen de studio’s is wel opvallend, het zou meer voor de hand gelegen hebben moest Retro Studio’s voor de Metroid Prime 4 gegaan zijn. Maar het hoeft zeker geen nadeel te zijn, zorgt misschien ook voor de nodige vernieuwing/andere kijk op de franchise.

  2.   
    tranceguy's avatar

    Ben ik zeker benieuwd naar, zeker als ze iets nieuws aan het race genre toe weten te voegen….