PlatinumGames zou best Star Fox Zero naar de Switch willen brengen

Als het aan ontwikkelaar PlatinumGames ligt komt Star Fox Zero naar de Nintendo Switch, maar helaas heeft studio hoofd Atsushi Inaba dat niet voor het zeggen. In een interview met VGC laat de grote baas weten dat hij het jammer vindt dat de huidige generatie verstoken blijft van enkele (moderne) klassiekertjes, waaronder dus Star Fox Zero. Maar ja, om die naar de Switch te brengen heb je toch echt even een “yoj” nodig van Miyamoto-san.

Nu bestaat er natuurlijk altijd nog een kansje dat Nintendo overstag gaat en Star Fox Zero een herkansing geeft. Het zou namelijk niet voor het eerst zijn dat Wii U games naar de Switch worden geport om ze nieuw leven in te blazen. Donkey Kong Country: Tropical Freeze en The Legend of Zelda: Skyward Sword zijn daar mooie voorbeelden van. Daartegenover staat wel dat het in 2016 uitgegeven Star Fox Zero niet door iedereen met furore werd ontvangen, wat vooral te wijten was aan de discutabele controls.

Desalniettemin blijft de kans bestaan, zij het dat die klein is. Maar goed, als Nintendo Star Fox Zero een tweede launch gunt, dan kan het misschien wel diens reputatie zuiveren. Plus, lekker aan de slag gaan met klassiekers is nooit verkeerd, of ze nou geport, geremasterd of remade worden. Menig gamer lust er wel pap van. Of niet soms, Remedy/EA/Capcom/Aspyr?

Anoniem reageren

Hallo, leuk dat je wilt reageren, maar je bent niet ingelogd. Heb je wel een account dan kun je hier inloggen. Heb je geen account? klik hier om te registreren of post als gast hieronder.