Nieuwe informatie over Days Gone; releaseperiode bekendgemaakt

In een recent interview met ontwikkelaar Sony Bend is er veel nieuwe informatie bekendgemaakt omtrent Days Gone. De PlayStation 4-exclusive werd uitgelicht door creative director John Garvin, die de nodige interessante feitjes wist vrij te geven.

Je speelt met Deacon St. John waarmee je een open wereld kunt verkennen en tal van vijanden moet verslaan. De game wisselt nooit naar een perspectief van een ander personage, al zijn er hier en daar speelbare flashbacks. Verder zijn je vijanden geen typische zombies, maar worden ze Freakers genoemd. Jouw vijanden zijn echter niet altijd mensachtige wezens, ook beren zijn ‘freaked’ waar je soms tegen zult vechten.

Deacon is niet te customizen. Soms zal zijn pet met de cap naar achteren zitten en zijn tepels zijn volledig gemodelleerd, wat erop wijst dat zijn shirt mogelijk uit gaat. Zij motor is daarentegen wel aan te passen. Soms zul je de motor moeten repareren, maar net als in Mad Max is de motor te customizen met nieuwe likjes verf, snelheidboosts, uitlaten, betere handling en nieuwe geluidsdempers die je motor stiller maakt. In de wereld zullen er verschillende jumps beschikbaar zijn, mogelijk om Trophies te unlocken. Echter, je kunt geen wheelies en stoppies uitvoeren. En ben je het rondrijden door de wereld zat, dan is er de mogelijkheid om te fast travelen.


Ook is bekend dat Deacon kan zwemmen, maar ervoor kiest dit niet te doen omdat er infectie wellicht is verspreid via het water. In Days Gone zul je dus meer moeten overleven dan in bijvoorbeeld The Last of Us. Daarom zijn het ook twee verschillende games, aldus John Garvin. In deze game moet je kampen maken en je motor verbeteren met loot die je in de wereld vindt. Days Gone heeft een dynamisch weersysteem, wat The Last of Us niet heeft. En er zitten honden in! Of je daar bevriend mee kan raken is niet bekend.

Naast een open wereld bevat het spel ook chapters met grote, scripted events. De speelduur kan oplopen tot 30 uur en de game draait op 30fps op zowel de PlayStation 4 als de PlayStation 4 Pro, maar de Pro biedt wel een checkerboard 4K-resolutie.

Tot slot is een releaseperiode bekendgemaakt: Days Gone staat gepland voor begin 2019.

 1.   
  the ultimate gamer boss's avatar

  ps4 is geen native 4k

 2.   
  Daniel Z's avatar

  the ultimate gamer boss schreef, "ps4 is geen native 4k "

  Dat klopt, en daarom staat er ook ‘checkerboard 4K-resolutie’.

 3.   
  mmx's avatar

  het word tijd dat er weer eens wat nieuws is over deze game al dat gedoe met lekker maken krijg ik soms de balen van .

 4.   
  tranceguy's avatar

  the ultimate gamer boss schreef, "ps4 is geen native 4k "

  In een aantal gevallen wel degelijk….

 5.   
  tranceguy's avatar

  Volgens mij kan ie handig einde dit jaar ook uitkomen… Maargoed als ie dan ook maar echt uitkomt….

 6.   
  Turk–Life's avatar

  mmx schreef, "het word tijd dat er weer eens wat nieuws is over deze game al dat gedoe met lekker maken krijg ik soms de balen van ."

  Denk je wel aan je hart?