Geliefde Xbox-liefhebber ‘Xbox Addict’ overleden; community en industrie herdenkt

Mogelijk een van de grootste Xbox-fanaten aller tijden, dat was de Amerikaanse Matthew, die op sociale platformen bekendstond als Xbox Addict. De immer positief ingesteld oud-marinier en gamer is na een langdurige gevecht met zijn ziekte en verlamming te komen overlijden, waarna de gehele Xbox-gemeenschap zich verenigd om hem te hulderen.

Het nieuws van zijn overlijden werd via een tweet afkomstig van zijn vrouw naar buiten gebracht. Eerder nam zijn moeder het al op haar om Matthews volgers op de hoogte te stellen van een noodvallig ziekenhuisbezoek.

Matt laat naast zijn vrouw en moeder ook drie kinderen achter.


Om Xbox Addict en zijn vriendelijke manieren te eren, spraken veel Xbox-topmannen zich uit over het verlies van Matt. Hij stond bekend als een ontzettend positief en liefhebbend man, ondanks zijn zware verleden in dienst en de daaropvolgende verlamming.

Onder meer Phil Spencer en Aaron Greenberg lieten op Twitter van zich horen over het treurige nieuws. Nadat Spencer zijn profielfoto verving met die van de wijlen Xbox Addict, gebeurde op tal van andere plekken op social media hetzelfde, als een klein eerbetoon.


Terwijl Xbox Addict op tal van nieuwe plekken gehuldeerd wordt, zoekt Rare ondertussen naar een betere manier om Matthew in hun game te plaatsen. In Sea of Thieves was Xbox Addict al langere tijd te vinden als een unieke Easter Egg, zij het dan wel eentje met die aangegeven werd met een skelet. Gezien de huidige omstandigheden dat wellicht wat smakeloos maken, hebben de Britten toegezegd Xbox Addict op een andere manier te eren in het piratenspel.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren