Releasedatum en veel info vrijgegeven over Mario Tennis Aces

De Nintendo Direct van afgelopen avond had een uitgebreide trailer voor Mario Tennis Aces in petto. Naast een heleboel gameplay features is ook de releasedatum van de sportieve game bekendgemaakt. Vanaf 22 juni kan je de sterren van de hemel slaan met je favoriete Nintendo-personages.

Mario Tennis Aces bevat vijftien speelbare personages. Van de voor de hand liggende Mario en Yoshi tot aparte keuzes als Chain Chomp. De game heeft zowel lokale co-op als online multiplayer, beide met het maximum aantal spelers van vier man. Ook is er veel aandacht besteed aan de gameplay van Mario Tennis Aces.


De game is te spelen met de normale controls en met de motion controls van de Joy-Cons. Met laatstgenoemde zijn de vreselijk sterke Zone Shots te plaatsen, die extreem moeilijk zijn om tegen te houden. Mocht je toch de bal kunnen stoppen dan bestaat ook nog de kans dat je tennisracket wordt gesloopt, waardoor je alsnog de set verliest. De game werkt verder met een staminabalk, die langzaam leeg raakt als je speciale moves gebruikt, zoals bijvoorbeeld Zone Speed. Hiermee kan je ballen die je normaal nooit zou halen, alsnog terugslaan.

Voordat de game op 22 juni uitkomt, organiseert Nintendo een pre-launch toernooi. Hierdoor kunnen Switch-bezitters voor de release de game al even uitproberen. Meer info over dit toernooi wordt op een later tijdstip bekendgemaakt door Nintendo.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren