Far Cry 5 ondersteunt exclusieve lichteffecten op Corsair-producten

Wil je tijdens het bevrijden van Hope County ook kunnen apegapen naar zaken rondom je beeldscherm? Dan moet en zal je wel over randapparatuur met Corsair moeten beschikken, aangezien die nu gelden als exclusieve partner voor Far Cry 5. Ubisoft sloeg de handen ineen met de Amerikaanse hardware-fabrikant om de nieuwe Far Cry net dat beetje meer charme in je set-up te laten leveren.


Corsair-producten met RGB-verlichting kunnen vanaf 27 maart, de release van Far Cry 5, middels eigen nieuwe software aangestuurd worden door de game. Met 35 verschillende lichteffecten komt je randapparatuur dan thematisch tot leven. Bijvoorbeeld wanneer je gespot wordt door vijanden je aan het vissen bent of gruwelijke kills scoort.

Far Cry 5 kenmerkt daarmee de eerste game die Corsairs producten van de bestaande CUE-software overhevelt naar een nieuwe unified ecosysteem. Na de release van de game, zal Corsair trachten meer games en ondersteuning uit te rollen voor deze nog te onthullen driver.

Wat voor randapparatuur het precies is, komt niet zo nauw. Zolang het kleurrijke RGB-lichten heeft, pulseert en gloeit het mee met de game. Of dat nu het Corsair K95 RGB Platinum vlaggenschip is, een paar casefans of iets specifiekere randapparatuur zoals de Corsair ST100 RGB koptelefoonstandaard; alle LED-jes gaan mee met Far Cry 5.

Zelf ziet Corsair de samenwerking als een goede toespitsing op de gamer en het verder uitgroeien van diens reeks verlichte producten. Voor Ubisoft vormt deze collaboratie een goede kans om Far Cry meer met de pc-gamer te verbinden, die nota bene altijd al een belangrijke pijler voor de franchise hebben gevormd.

Vanaf 27 maart is de nieuwste Far Cry 5 te spelen op pc, PlayStation 4 en Xbox One. Meer weten over Ubisofts veelbelovende schietspel? Laat je dan baden in ons Far Cry 5 gameplay commentaar, vol met nieuwe beelden van de game (én discussie daarover).

 1.   
  Mandamo's avatar

  Dus een soort van Philips Ambilight?

 2.   
  Ik kom Harambe wreken's avatar

  Mijn steelseries muis heeft ongeveer hetzelfde waarbij bij bijv. CS:GO het licht van kleur veranderd als je health verliest. Of je er ook wat aan hebt is een ander verhaal

 3.   
  Tom's avatar

  Mandamo schreef, "Dus een soort van Philips Ambilight?"

  Eerder zoals andere merken/games dit nu ook al een tijdje doen. Ze laten de LED-jes niet zo zeer ‘je scherm uitbreiden’, maar geven je middels licht en kleur aan wat er zoal aan de hand is. Kills health, of je ultimate klaar is, welke fase van je karakter je nu bent; dat soort zaken.

  Razer doet het al vrij lang met Blizzard-games, en zo hebben steeds meer hardware-partijen dealtjes met fabrikanten om dat soort zaken op elkaar af te kunnen stemmen. Het nut ervan is vaak een beetje loos, maar het ziet er in ieder geval leuk gethematiseerd uit.

 4.   
  JohnClark's avatar

  Zoals BF1 op mn Logitech G19
  Voorbeeld:
  https://www.youtube.com/watch?v=GSxVwS-u4dM