Far Cry 5 krijgt cosmetische microtransacties; geen loot boxes

Ze zijn inmiddels niet meer weg te denken uit de game-industrie: microtransacties. Ook Far Cry 5 ontkomt hier niet aan, zo blijkt uit een recente speelsessie van PC Gamer. Deze proefversie bevatte namelijk de onderstaande popup:


De Silver Bars zijn te koop met echt geld en kunnen worden uitgegeven aan cosmetische items. Daarnaast kun je ze spenderen aan dingen die tijd besparen. De winkel waarin je Silver Bars kunt kopen en uitgeven was ten tijde van de preview nog niet live, dus het is niet bekend hoeveel de valuta kost en hoeveel je nodig hebt om items aan te schaffen.

Maar zoals de afbeelding ook suggereert, is er in elke Outpost een bepaalde hoeveelheid Silver Bars te vinden, zonder daarvoor geld uit te geven. We weten niet of Far Cry 5, net als vorige games in de serie, de optie krijgt om Outposts te resetten. Als dit echter het geval is, zou het mogelijk moeten zijn om oneindig veel Silver Bars te vergaren. Vermoedelijk zal het echter zo zijn dat je in ieder geval wát geld moet uitgeven om toegang tot álle cosmetische items te krijgen.

Een vertegenwoordiger van Ubisoft geeft te weten dat Far Cry 5 weliswaar cosmetische en tijdbesparende microtransacties bevat, maar dat dit niet de vorm van loot boxes zal krijgen. Als je dus besluit om Silver Bars te kopen, weet je te allen tijde waar je die aan uitgeeft.

Vinden jullie dat cosmetische microtransacties een plek kunnen hebben in games die zijn gericht op singleplayer-ervaringen? Laat het ons weten in de reacties!

 1.   
  the ultimate gamer boss's avatar

  nope een schande zoveel zijn dr op tegen

 2.   
  Felis_Rufus's avatar

  “Tijdbesparende microtransacties” is echt een politiek correcte verwoording van betaald voordeel halen.

 3.   
  Kardinalus's avatar

  Cosmetische zooi of de mogelijkheid in SINGLEplayer wapens eerder vrij te kopen vind ik geen probleem. Zooi zoals extra saveslots kopen etc wel.