Uitgever Nexon geeft PUBG de schuld voor floppen van Lawbreakers

Het is geen geheim dat LawBreakers een regelrechte flop is geworden. Sinds de dag van de release verkoopt de game amper en de weinige actieve spelers zijn al gedaald tot in de tientallen. Uitgever Nexon komt met een opzienbarende verklaring, want volgens het bedrijf heeft dit alles te maken met het succes van PlayerUnknown’s Battlegrounds.

Tijdens een bijeenkomst waarin de laatste financiële resultaten zijn onthuld, is de aparte uitspraak gedaan door financieel directeur Shiro Uemura. Het bedrijf heeft een verlies van ruim dertig miljoen dollar geleden en dit is door een groot deel te danken aan het floppen van LawBreakers. Hoewel de shooter van Cliff Bleszinski meer overeenkomsten toont met directe concurrentie als Overwatch en Paladins, wijst Uemura dus PUBG als schuldige aan.

LawBreakers is a unique FPS developed for core users. We had very high expectations for its launch, however, the timing of its launch turned out to be unfortunate. Specifically the blockbuster PC online game PlayerUnknown’s Battlegrounds came out right about the same time, making the market environment very tough for first-person shooters in general and for LawBreakers.
Hoewel het lijkt dat LawBreakers in de vergetelheid aan het raken is, wordt nog wel geprobeerd om er iets van te maken. Nieuwe maps zijn onderweg en de game is al een aantal keren gratis te spelen geweest. Het lijkt allemaal tevergeefs, want afgelopen weken had Lawbreakers slechts 90 actieve spelers.

 1.   
  Drazo's avatar

  Gameplay was gwn slecht , ligt helemaal niet aan pubg

 2.   
  tijn80's avatar

  80 spelers? Dat kan niet liggen aan een andere game. De game moet wel erg waardeloos zijn als je maar zo weinig spelers kan aantrekken. Gaat GN deze nog review en of is dit tevergeefse moeite?

 3.   
  OnOwned's avatar

  ”tijn80″ schreef, "80 spelers? Dat kan niet liggen aan een andere game. De game moet wel erg waardeloos zijn als je maar zo weinig spelers kan aantrekken. Gaat GN deze nog review en of is dit tevergeefse moeite?"

  Het feit dat er geen review is, zegt misschien al genoeg. Er is wel een preview te vinden (https://www.gamersnet.nl/previews/lawbreakers/) en Daan heeft het een keer gestreamd. Animo voor LawBreakers is er om bepaalde redenen nooit geweest.

 4.   
  Tom's avatar

  Stiekem vind ik wel dat we een Lawbreakers review hadden moeten doen. Er was destijds echter geen contact met Boss Key, en inmiddels denk ik dat een geschreven oordeel erover overdreven vertekend is. Ten tijde van release was er immers nog hoop voor die game, inmiddels kun je haast niet anders dan het label ‘zinkend schip’ erop plakken, al is het maar voor die ongekend lege servers.

 5.   
  Flapjack's avatar

  ik ben het met bovenstaande meningen niet eens. ik heb de game de game heeft zeker potentie, alleen het 30 euro model en de slechte marketing heeft deze game doen floppen. mensen hebben een beter gevoe van kwaliteitl als ze ergens 60 euro voor neerleggen.

 6.   
  Downzilla's avatar

  Inderdaad Flapjack kijk maar naar PUBG