Take-Two Interactive ziet lootboxes niet als gokken

De afgelopen twee weken is er nog nooit zo veel te doen geweest om microtransactions en lootboxes en ook de president van Take-Two Interactive heeft zijn licht laten schijnen op deze kwestie. Terwijl een aantal landen al een onderzoek zijn gestart of lootboxen een vorm van gokken is, is het voor Karl Slatoff al duidelijk dat dit niet het geval is.

De hele shitstorm begon natuurlijk met de lootboxen en pay-to-win systemen in Star Wars: Battlefront 2 en sindsdien heeft iedereen hier wel een mening over. Op een conferentie heeft de president van Take-Two Interactive, Karl Slatoff, ook zijn woordje gedaan hierover.

In terms of the consumer noise you hear in the market right now, for me it’s really all about content. It’s about over-delivering on content (…) you can’t force the consumer to do anything.
Het laatste woord is hier waarschijnlijk nog niet over gezegd, maar Take-Two is sowieso niet vies van microtransactions. Het moederbedrijf van 2K verdient namelijk genoeg centjes aan die transacties in GTA Online.

  1.   
    Mandamo's avatar

    Hoe haal je uit deze quote dat hij het niet als gokken ziet? Sowieso is de mening van een president van een uitgever weinig waard. Wij van WC-Eend..

  2.   
    someone else's avatar

    (null)