Plantronics belooft komende jaren geen RGB-headsets; focust vooral op prestaties

Nu de RGB-trend binnen game-apparatuur alsmaar meer grond begint te winnen, zijn het juist de merken die er niet aan doen de uitzonderingen. Plantronics wil zich als een van die uitzonderingen bestempelen. Waar partijen als Razer juist furore maken met felverlichte surround-headsets, laat de ‘nieuwkomer’ op deze markt de LED-trein passeren.

Hoofd van Plantronics’ RIG-divisie, Gregory Morquin, sprak over de mogelijkheid tot RGB-headsets met GamersNET. Op het Europese hoofdkantoor te Hoofddorp gaf hij zelf aan de RGB-trend gaaf te vinden, maar verder van nul toegevoegde waarde voor de daadwerkelijke game-ervaring.

While RGB in, for example, keyboards might look cool, it doesn’t really elevate your gaming experience. We at Plantronics would like to keep the focus on the actual performance.

Durability, comfort and actual audio quality are of the biggest importance to our gaming division. Our core audience are aspiring e-sporters, they won’t be needing RGB LED’s anytime soon.

Aldus de Franse divisieleider van Plantronics. Als fervent gamer kan hij de trend weliswaar waarderen, maar ontgaat hem en zijn team waarom de RGB-trend überhaupt van belang is bij koptelefoons.

Plantronics verbreedt nu het aanbod in headsets met draadloze Dolby Atmos-modellen, zoals de RIG 800-serie. Deze zouden naar verluidt ruim 24 uur lang meegaan, hoogstwaarschijnlijk mede te danken aan het complete gebrek van LED-verlichting. Die uitzondering binnen de markt, blijkt de komende jaren te blijven bestaan.

  1.   
    mrb80's avatar

    Gisteren de RIG400 dolby atmos voor xbox one ontvangen, geweldig geluid voor nog geen 50,- bij mediamarkt. Aanrader!

  2.   
    Tom's avatar

    De RIG 400HX hebben we toevallig ook eventjes op de redactie liggen! Binnenkort wellicht even een review van doen, want ja; die is inderdaad aardig veelzijdig voor die prijs.

    We hebben overigens net ook de RIG 800LX binnen. Die is wellicht een flinke tik duurder, maar daardoor ook erg interessant voor een impressie.

  3.   
    Prolaxx's avatar

    Rig800 hier top headset

  4.   
    ProChiefAnton's avatar

    He Peter of iemand anders ik heb een paar weken geleden een bestelling geplaatst onder het email adres: [email protected] Maar ik heb nog steeds niks binnen. Ik zou graag willen weten hoe het met mijn bestelling zit. Ook heb ik al meerdere mailtjes gestuurd maar nooit antwoord gehad.