Plantronics breidt RIG-serie uit met vernieuwde 400 PRO en 500 PRO

Audioapparatuurfabrikant Plantronics weet waar diens hits liggen, en dat mag ook blijken uit een tweetal nieuwkomers in het headset-aanbod voor gamers. Binnen de zogeheten RIG-lijn vallen sinds vandaag ook RIG 400 PRO (circa 59,99 euro) en en RIG 500 PRO (ongeveer 79,99 euro), die voortborduren op het succes van hun voorkomers.

Naast de verfraaide en verlichte vormgeving voor de iconische oorschelpen van de RIG-serie brengen de PRO-headsets nog een ander voordeel met zich mee. Geïntegreerd in de 3.5 mm audiojack zit namelijk nu ook een strak vormgegeven draaimeter, waarmee het volume van de headset vlot te verhogen of verlagen is.

De nieuwe PRO-lijn aan headsets is, verspreid over verschillende edities, compatibel met PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch, pc en mobiele apparaten. En ja, in het geval van de Xbox One- en pc-uitvoeringen komt, net als voorheen, een licentie op Dolby Atmos meegeleverd.

Daarnaast keren ook Limited Editions in Nacon-uitvoering terug en wordt er zelfs ruimte gemaakt voor zogenaamde E-SPORTS EDITION voor de competitieve gamer. Deze lijken, naast hun uiterlijk, weinig extra’s te doen ten opzichte van hun “reguliere” broertjes.

Wél beschikt de 500 PRO-serie over 50 mm drivers, waar de 400 PRO nog altijd gaat voor de bewezen 40 mm luidsprekergrootte.

Meer uiteenzettingen over de specificaties en verschillen tussen allerlei RIG-headsets is te vinden op de officiële Plantronics RIG website.

 1.   
  the ultimate gamer boss's avatar

  eerlijk ze zien er wel erg dik uit

  alleen ik kan nergens geen duidelijke info vinden over 5.1 of 7.1 en of geen vibratie

 2.   
  Tom Kauwenberg's avatar

  @the ultimate gamer boss: Als het goed is, staat dat gewoon op de website. Geen vibratie (godzijdank) en geen virtueel surround sound; wél een licentie voor Dolby Atmos bij de Xbox- en pc-uitvoeringen, maar dat stond natuurlijk gewoon in het bericht hierboven.

  Overigens ben ik hevig voorstander van Dolby Atmos over wat voor neppe 7.1 de meeste fabrikanten ook bedenken. Atmos is wat lastiger uit te leggen en wordt lang niet door alle media ondersteund, maar als je het eenmaal goed weet in te zetten, is het kippenvel en al. En ja, dan werkt het dus op álle stereo headsets die je hebt, niet alleen deze koptelefoons.

 3.   
  the ultimate gamer boss's avatar

  @Tom Kauwenberg: oke klinkt intressant