Halloween brengt Ghost-typen uit derde generatie naar Pokémon GO; begint morgen

Eerder vandaag bleek dat Pokémon GO in de achtergrond al verschillende Ghost Pokémon uit de derde generatie downloadde, zoals Sableye en Duskull. De verwachting was al dat de derde generatie met Halloween naar de mobiele game zou komen, en nu is het hoge woord er officieel uit: ontwikkelaar Niantic heeft aangekondigd dat Pokémon GO, net als vorig jaar, een speciaal Halloween-evenement krijgt waarbij verschillende Ghost-typen veel vaker voorkomen.

Bij dat event worden ook de Ghost-typen uit Pokémon Ruby en Sapphire geïntroduceerd. Op onderstaande afbeelding zijn onder andere Duskull, Dusklops, Sableye en Banette te zien.


Naast de nieuwe geesten zijn ook de Ghost- en Dark-typen uit eerdere generaties aanwezig tijdens het Halloween-event, zoals Gengar en Drowzee. Ook krijgt Pikachu opnieuw een nieuwe muts én introduceert Niantic een nieuw hoofddeksel voor je avatar. Die laatste heeft de vorm van Mimikyu uit de zevende Pokémon-generatie.

Maar natuurlijk draait Halloween traditiegetrouw om snoep, dus ook krijgen we in-game Candy-voordelen tijdens het event. Alle manieren om Candy te verdienen in Pokémon GO werken tijdens het Halloween-evenement dubbel zo effectief. De afstand die je moet afleggen met je Buddy wordt gehalveerd, het transferren van een Pokémon levert twee Candy op in plaats van één en ook voor het vangen en uitbroeden van Pokémon krijg je tweemaal zoveel Candy als normaal.

Zoals we inmiddels gewend zijn van events in Pokémon GO, zullen de kortingen in de winkel ook weer terugkeren. Deze keer kunnen we onder meer Raid Passes en de eerder al tijdelijk geïntroduceerde Super Incubators aanschaffen voor een (hoogstwaarschijnlijk) zachter prijsje dan normaal. Het Halloween-evenement begint morgen om 21:00 uur en eindigt op 2 november om diezelfde tijd.

Check hieronder de onthullingstrailer voor het Halloween-event in Pokémon GO.

 1.   
  Rijstekorrel's avatar

  Is het niet 9 uur in de avond want lees op veel plekken 21:00 alleen hier 22:00 ?

 2.   
  MikeGevers's avatar

  Rijstekorrel schreef, "Is het niet 9 uur in de avond want lees op veel plekken 21:00 alleen hier 22:00 ?"

  Je hebt helemaal gelijk. Ik nam aan dat het 22:00 uur was, omdat eigenlijk alles in Pokémon GO om die tijd begint/eindigt. Het is aangepast 🙂

 3.   
  Rijstekorrel's avatar

  Klopt inderdaad normaal is het altijd 21:00, nou ja goed maar eens uurtje eerder.

  Morgen maar eens stukje fietsen 😀

 4.   
  Ryan2000's avatar

  Kan al niet wachten!!

 5.   
  NoobAssPlayer's avatar

  Leuk dat Pokemon Go, maar Pokemon Duel is beter. Most underrated (mobile) Pokemon game ever ooit.