Komt de derde generatie met Halloween naar Pokémon GO?

Naast de mythische Pokémon Marshadow voor Pokémon Sun en Moon heeft The Pokémon Company ook een nieuw event aangekondigd voor Pokémon GO. Hoe dit evenement in zijn werk zal gaan, of zelfs maar wanneer het begint, is nog niet bekendgemaakt. Wel bevat de aankondiging een interessant stukje tekst:

The Halloween season is a special time in Pokémon GO. Plenty of good stuff is coming to the game later this October, and we can’t wait to get out and about to see what sort of excitement we can scare up while catching new Pokémon to fill out our Pokédex.
Het lijkt er dus op dat het aantal beschikbare Pokémon aan het einde van deze maand wordt uitgebreid. Het zou dus kunnen dat we binnenkort de derde Pokémon-generatie kunnen vangen in de echte wereld.

Eerdere speculatie suggereerde overigens dat het ook slechts om een gedeelte van de Pokémon uit Hoenn kan gaan: in Pokémon Ruby en Sapphire waren veel Pokémon van de Dark- en Ghost-typen te vangen, die natuurlijk perfect bij Halloween zouden passen. Anderen zijn nóg sceptischer: zij waarschuwen dat te hoge verwachtingen kunnen leiden tot teleurstellingen: wie weet gaat het slechts om een Pikachu met een nieuwe muts.

Hoe dan ook, voor definitieve informatie zullen we waarschijnlijk moeten wachten tot het event daadwerkelijk begint.

  1.   
    Throbert's avatar

    ‘nieuw’ kan ook simpelweg betekenen: Pokemon die je gewoon nog niet gevangen hebt