Pc-beta van Call of Duty: WWII vroegtijdig van start gegaan

De pc-beta van Call of Duty: WWII zou eigenlijk pas vanavond van start gaan, maar ontwikkelaar Sledgehammer heeft nu via Twitter bekendgemaakt dat het moment al hier is: pc-gamers kunnen de multiplayer een dag eerder dan gepland uitproberen. Zoals gebruikelijk vraagt de ontwikkelaar om feedback tijdens deze periode, aangezien de beta vooral bedoeld is om de technische kant van de game te verbeteren.

The development teams at Sledgehammer Games and Raven Software have worked hard to get to this date, and are energized to keep pushing to make this the best possible PC experience. So please head online to play, and be sure to share your feedback with us—we’ll list below all the ways to express your comments. If you experience a technical issue, please check with the Customer Support team at Activision. They’re ready to help get you back on track.
Overigens wordt de beta vooralsnog bepaald niet goed ontvangen: op het moment van schrijven is slechts 31 procent van de 1.666 reviews op Steam positief. De klachten gaan vooral over de optimalisatie: mensen klagen over lage framerates, maar ook over hoog geheugengebruik en crashes. Ook de historische accuraatheid lijkt niet te zijn wat veel mensen hoopten of verwachtten.

Het zou dus kunnen dat (de pc-versie van) Call of Duty: WWII wordt uitgesteld om de technische problemen te verhelpen. Vooralsnog staat de game echter gepland voor 3 november, op pc, Xbox One en PlayStation 4.

 1.   
  TekkieD's avatar

  Wat betreft de historische waarde… ja dat kan ik beamen. Dit is gewoon Black Ops in een “WW2 jasje”… gooi een historisch pand naast een bunker en je hebt de WW2 sfeer moet er zijn gedacht bij de ontwikkeling…. nee gemiste kans. Helaas, mijn droom voor dit jaar is uitelkaar gespat.

 2.   
  Throbert's avatar

  Dat is alleen de multiplayer. Maar laten we eens kijken naar de historische waarde van BF1, daar is ook niet veel van te kijk maar desondanks een goed spel.

 3.   
  TekkieD's avatar

  Gelukkig is dat een mening… na de open beta van BF1 heb ik daar ook mijn handen van teruggetrokken terwijl ik daar ook zwaar naar uitkeek.

 4.   
  huntedjohan's avatar

  gisteravond uurtje gespeeld, vond het qua prestaties echt ruk. heb een 1700x met gtx 1080 en 16gb geheugen, maar was verre van stabiel qua prestaties. viel me ook op dat het best zwaar op de cpu leunt, eerste spel wat mijn 1700x op zon 55 graden kon brengen. normaal met gamen altijd op de 45 max. nog altijd geen probleem, maar had niet verwacht van de multiplayer dat die zo zwaar op de cpu zou leunen.

 5.   
  DeAdSeYe's avatar

  Bij mij draait het spel vloeiend met héél af en toe een framedrop. Ik draai CoD: WWII op ultra met alles op 4k. Behalve alle anti aliasing heb ik uitstaan, omdat je bij mij geen verschil ziet als je het aan zet of uitlaat. Dat is één van de voordelen van een 4k scherm, alles is scherp zonder dat je anti aliasing hoeft aan te zetten. Behalve als ik het spel op 2k of lager moet zetten, dan heeft anti aliasing bij mij zin. Verder heb ik zowel mijn scherm als game resolutie op 4k staan en textures op 4k.

  Ik behaal gemiddeld 45 FPS met héél af en toe een framedrop.

  Ik hekel me eerder aan dat bijv. de Duitsers met Amerikaanse of Engelse wapens rondlopen of andersom. Waarom kan elke factie niet gewoon hun eigen geweren hebben? Ook vaag dat je geen Duitse uniform kunt bekijken in customization of een factie kunt kiezen aan de Duitse kant.