Forza Motorsport 7 draait rotsvast in 60 Hertz op Xbox One X

Afgelopen E3 2017 nog getoond als 4K-paradepaardje voor Microsoft, blijkt nu ook dat de framerate van Forza Motorsport 7 helemaal in orde blijkt te zijn. Op afgelopen Gamescom testte Digital Foundry zowel de Windows 10 als Xbox One X-editie van de zevende Forza, met bijzonder veelbelovende resultaten.

In hun 4K-analyse van Forza Motorsport 7 duiken de heren van Digital Foundry ook dieper in op de door hun gemeten framerates. Niet alleen blijkt de Xbox One X-versie een licht verbeterde anti-aliasing te hebben ten opzichte van pc, de game slaagt er ook nog eens in de gameplay op een rotsvaste 60 frames per seconde te draaien:


Met uitzondering van de op 30 Hertz gelockte segmenten in menu’s en ‘autobewondermodus’ Forza Vista, weet Turn 10 Studios hun racegame ook ultiem goed te optimaliseren voor een vaste 60 fps. Dynamische licht- en weerseffecten of niet, Forza Motorsport 7 dipt nooit onder de 60 Hertz tijdens de daadwerkelijke gameplay.

Forza Motorsport 7 moet aanstaande 3 oktober verschijnen voor Xbox One X, de ‘reguliere’ Xbox One-familie en Windows 10. Meer weten over Turn 10’s zevende race-iteratie, lees dan hoe onze motoren al warmlopen voor de game in de Forza Motorsport 7 preview!

  1.   
    Grolschje's avatar

    Kan niet wachten tot ie uit komt