Forza Motorsport 7 biedt dynamische muziek vanaf OneDrive; Spotify blijft uit

Wie tijdens het racen een lekker muziekje uit eigen afspeellijst wil draaien, kan terecht bij Forza Motorsport 7. Niet alleen is de game technisch verbeterd en uitgebreider dan ooit, het race-spel neemt ook nog eens een implementatie van Forza Horizon 3 met zich mee: muziek beluisteren vanuit de almachtige cloud. Dat liet Brian Ekberg, community manager bij Turn 10 Studios, vandaag weten op Gamescom.

De afspeellijst die op Microsofts eigen OneDrive gemaakt wordt, is als een ‘dynamisch’ radiostation te beluisteren in de game. Dat wil zeggen dat de muziek klinkt alsof het ‘uit de game-wereld’ komt. Bijvoorbeeld door het geluid ín de verre speakers van je garage te plaatsen en te laten galmen, of de hoge tonen af te dempen wanneer ze uit een gesloten auto komen.

Opvallend is dat Turn 10 Studios het specifiek heeft over OneDrive, niet eens de daaraan gelinkte muziekservice die we kennen Groove Music. Toen er gevraagd werd naar een mogelijke uitbreiding naar Spotify, wat nota bene recentelijk nog lanceerde op Xbox One, waren Ekberg en andere woordvoerders kort: nee, dat gaat er niet komen.

Wil jij per se je eigen muziek dynamisch uit Forza Motorsport 7 laten komen, of doe je het lekker met de meegeleverde soundtrack van het spel, of enkel en alleen het geronk van motoren? Wij zijn benieuwd naar jullie muzikale voorkeur tijdens het racen…

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren