Video's gepubliceerd voor 14 augustus 2018 zijn helaas niet meer te bekijken.

Royaal gamen op de DXRacer Racing Pro R131-NR? | GamersNET Gear

Na meubilair als de Speedlink Regger en het Arozzi Arena bureau besproken te hebben, keren we wederom terug met een game-stoeltje in GamersNET Gear! Van DXRacer ontvingen wij de medium-range Racing Pro R131-NR toegestuurd, die met een richtprijs à 359,99 euro niet het minste modelletje is.

Wat voor (extra) kwaliteit krijg je terug voor dat fikse prijskaartje? En is dat je geld en moeite überhaupt wel waard? Peter en Tom bespreken het in deze gloednieuwe GamersNET Gear…

 1.   
  darroox's avatar

  Kunnen jullie aangeven hoe je aan een budget vriendelijke race setup kan komen , zodat je F1 en Project cars leuk kan racen. 8)

 2.   
  darroox's avatar

  Tot hoeveel KG ?

 3.   
  Tom's avatar

  Tot 115 kilogram, volgens DXRacer zelf. Lukte mij niet daaraan te komen om het daadwerkelijk te testen.

  En wat betreft de budgetvriendelijke race-setup; we hebben sinds kort weer een nieuw (prijsvechter) race-stuurtje binnen. Is dan de set-up niet per direct klaar? Gezien vrijwel iedereen over een tafel en een stoel beschikt.

 4.   
  3333/3333's avatar

  Voor casual racegames als F1 en Project Cars is een goedkoop stuurtje op je bureau wel leuk en aardig, maar zelfs dan zal je snel genoeg achter de nadelen van zo’n setup komen. Een rammelend bureau (en dus monitor) of stuur dat meebuigt, pedalen die over de vloer schuiven of die je zo omver trapt. Geen goede plek om je shifter te monteren, bureaustoel die wegrolt of heen en weer beweegt.

  Ik zou pas aan een stuurtje beginnen als je iets van een standaard of cockpit erbij neemt. Dan bespaar je jezelf een hoop ellende.

 5.   
  CHILLOZZ's avatar

  dammmm als je dan toch steeds dit soort spul voorbij ziet komen.. dan word je toch wel steeds jaloers hoor.. eerlijk is eerlijk. Wie zou dat nou niet willen krijgen.
  [En ja ook als het alleen voor het testen is]

  Maar volgens mij mogen jullie het meeste wel houden toch?

  wel gaaf. Al vind ik kwa racing chairs die ene stoel met die harde achterkant toch wel het mooiste 😀
  weet zo niet meer welk merk/type dat was.

 6.   
  Tom's avatar

  Patriotic Pepe schreef, "Voor casual racegames als F1 en Project Cars is een goedkoop stuurtje op je bureau wel leuk en aardig, maar zelfs dan zal je snel genoeg achter de nadelen van zo’n setup komen. Een rammelend bureau (en dus monitor) of stuur dat meebuigt, pedalen die over de vloer schuiven of die je zo omver trapt. Geen goede plek om je shifter te monteren, bureaustoel die wegrolt of heen en weer beweegt.
  Ik zou pas aan een stuurtje beginnen als je iets van een standaard of cockpit erbij neemt. Dan bespaar je jezelf een hoop ellende.
  "

  Hij vroeg anders wel specifiek naar een budgetvriendelijke set-up om ‘leuk’ in te kunnen racen. Ik denk niet dat zo iemand dan op zoek is naar een heel pakket van meer dan honderden euro’s. Er is een verschil tussen ‘goed’ en ‘goedkoop’. Sommigen moeten settelen voor minder.

 7.   
  3333/3333's avatar

  Ik probeer alleen te waarschuwen voor een teleurstelling. Ik heb zelf ook zulke budget setups gehad, maar het was altijd weggegooid geld. Dan nog liever spelen met een controller en zo misschien verder sparen zodat je wel wat goeds kan kopen.

  Doe ik zelf momenteel ook. Kan best een los stuurtje kopen, maar spaar liever door voor een goede cockpit zodat je meteen een stevige basis hebt (die nog vele jaren mee gaat).

 8.   
  Tom's avatar

  Maar goed, dat is altijd het eieren eten met budget-spul. Je kunt ervoor settelen, maar down the road ben je negen van de tien keer beter af met iets steviger en duurder spul.

  Zou een beetje een dooddoener zijn om dan met alle vragen naar goedkopere producten dat punt aan te leveren. Duurder = vaak beter = vaak ook wel een beetje spuit elf.

 9.   
  3333/3333's avatar

  Nee vind ik niet, bij dit soort dingen is er gewoon een ondergrens. Ik zeg niet dat hij meteen een Fanatec setje moet kopen met een cockpit van duizend euro, maar zodra je lager dan Logitech G25/G27’s en dergelijke gaat kijken doe je jezelf gewoon echt geen plezier. Dat jaagt mensen uiteindelijk alleen maar weg van het spelen met een stuurtje omdat het een frustrerende ervaring zal zijn.

 10.   
  Tom's avatar

  Ik snap dat dat voor jou geldt, maar vergeet niet dat er ook gewoon mensen zijn die genoegen nemen met minder. Niet iedereen frustreert zich aan het een of het ander, ook al is het iets wat anderen als pure noodzaak zien.

  Voorkeuren, budgets, ervaring en meningen verschillen. Als je wat jonger bent of krapper bij kas zit, kan ik me heel goed voorstellen hoe je blij kan zijn met een goedkoop race-stuurtje, of wat dan ook.

  Als voorbeeld draag ik een zekere drone aan. Vonden wij absoluut niet te vergelijken met een fatsoenlijk quadcopter, zij het voor camerawerk of stunten. Toch werd het speelgoed van het jaar, waardoor wij tientallen boze kiddo’s over ons heen kregen. Die hadden er wel gewoon plezier van en vonden de prijs juist redelijk. Een kwestie van perspectief. En naïviteit, zou ik zeggen.

 11.   
  3333/3333's avatar

  Maar ik vraag me af hoeveel van die kinderen nu nog met dat ding spelen. Zo werkt het met goedkope stuurtjes ook, leuk voor even maar het zal niet lang duren voordat het stof ligt te happen. Een Logitech G27 is bijvoorbeeld ook helemaal niet zo duur zodra je weet wat echte topmodellen kosten. Dus wat perspectief betreft, dan heb je het eigenlijk al over een budget setup. En een aankoop waarvan je weet dat je er langere tijd plezier van zal hebben.

 12.   
  CHILLOZZ's avatar

  ik pak er even een bak chips en drankje bij 😆
  En zeg ga door 😆 😆 😆 😆 fight

 13.   
  3333/3333's avatar

  Ik kan dit (DIKKE RUZIE MET TOM VAN GAMERSNET) niet heel lang volhouden want straks heb ik (IEMAND MET DE DEAUD BEDREIGT) 3333 berichten en dan stop ik (HITLER MET EEN HONKBAL KNUPPEL) met posten.