Video's gepubliceerd voor 14 augustus 2018 zijn helaas niet meer te bekijken.

Wat heb je aan een optisch toetsenbord als de Zowie Celeritas II? | GamersNET Gear

Na toetsenborden slopen, testen we bij GamersNET ook graag randapparatuur op een kalmere manier. Neem bijvoorbeeld de nieuwe Zowie Celeritas II, die binnenkort op de markt verschijnt. Daarvoor rollen we graag uit met een tijdige video-impressie.

Wat heb je in hemelsnaam nou aan een optisch toetsenbord? En kan BenQ met de Celeritas II de ferme richtprijs waarmaken? Daniël en Tom tonen het je in deze gloednieuwe GamersNET Gear…

Meer weten over BenQ’s nieuwste toetsenbord? Lees dan ook Toms uitgebreide Zowie Celeritas II Review!

 1.   
  3333/3333's avatar

  Ik verwacht wel dat we die optische switches steeds vaker terug gaan zien in nieuwe toetsenborden, zo’n beetje alle grote fabrikanten zijn er al naar aan het kijken. Het is een logische volgende stap.

  Heb zelf soms wel last van key chatter bij mijn cherry mx black switches, dus ik zie wel voordelen in optische switches. Wat minder geluid nog betere lineaire input is ook fijn. Al komt het meeste geluid van je toetsenboord natuurlijk niet van de switches maar van de keycaps die op de bodem rammen.

 2.   
  Tom's avatar

  In het geval van de Celeritas II komt het geluid vooral naar boven bij het bottomen inderdaad. De springveren galmen en resoneren dan ook lekker na ‘in het toetsenbord’, geen idee hoe dat anders te verwoorden.

  En er zijn wel zeker fabrikanten geweest die dempers hebben om het bottomen tegen te gaan. Weliswaar niet ingebouwd, maar ik weet dat bijvoorbeeld Roccat voor sommige (Ryos) toetsenborden een zogenaamde ‘Silencer Kit’ los verkocht. Kort door de bocht is dat gewoon een zakje rubbertjes die je onder de keycaps diende te leggen.

  Volgens mij zijn die dempers nu wel EOL, maar wie weet zijn ze nog ergens te scoren. Van mijn part mogen ze ook weer terugkomen in de line-up, ook bij andere producenten.

 3.   
  CHILLOZZ's avatar

  vind de prijs veels te duur.
  En idd zoals ook in vid aangegeven is.
  Die loze ruimte boven de numpad zeg maar. Daar hadden ze mooi audio functies neer kunnen droppen en wellicht een volume scrollwiel.

  over RGB is veel te twisten de een vind t mooi de ander niet.
  Ik zelf ben wel voorstander ervan. Je kunt dan tenminste je eigen kleur kiezen.
  En dat wilt niet meteen zeggen dat je er een regenboog van maakt. ik zou dan ook gewoon alle toetsen dezelfde kleur geven.. En dan oogt het zich ook gewoon rustig/simplistisch.

 4.   
  darroox's avatar

  Dit toetsenbord hoort in het budget sergment rond de 40 euro maar wat Zowie ervoor vraagt dat gaat hem niet worden !!!

 5.   
  Tom's avatar

  Veertig ballen is wel overdreven laag gegrepen voor een toetsenbord als deze. Voor die prijs heb je sowieso geen enkele (verlichte) mechanische plank.

  En laten we niet vergeten dat het hier om een nieuwe — potentieel erg vooruitstrevende — switch gaat. Die zullen momenteel ongetwijfeld ook niet al te goedkoop in productie zijn.

 6.   
  S3MM3R's avatar

  Goede review mannen! Ziet er goed uit, wel een beetje duur dus weet niet of ik hem zelf zou bestellen + ik heb net pas mijn nieuwe Razer Blackwidow Ultimate 2014 dus heb nu geen geld meer atm!

 7.   
  Triggernl's avatar

  Wat voor mij een groot punt zou zijn is de duurzaamheid.
  Hoe goed kan het bord bijvoorbeeld tegen een glas frisdrank met deze optische switchen?
  Kun je bv versleten caps vervangen?
  Toch wel belangrijk voor zo’n prijs.