Video's gepubliceerd voor 14 augustus 2018 zijn helaas niet meer te bekijken.

Hoeveel prijs/kwaliteit bieden de Blue Snowball & Blue Yeti microfoons? | GamersNET Gear

GamersNET gaat content creation, te beginnen met een tweetal studiomicrofoons van Blue. Leon en Tom zijn aan de gang gegaan met respectievelijk de Blue Yeti en de Blue Snowball (ook getest in de Hot Koffie Show), ร  139,99 en 69,99 euro.

Wat zijn de verschillen tussen deze twee USB-microfoons en zijn ze geschikt voor (verschillende) content creators onder gamers? Leon en Tom zetten de verschillen uiteen en bespreken de voor- en nadelen van de twee apart ogende opnameapparaten…

Meer vragen over de microfoons of het gebruik bij livestreams en opnames? Laat van je horen in de reacties!

 1.   
  Thijs.'s avatar

  zou graag de blue yeti pro willen maar de prijs is zo duur ๐Ÿ™ Ik houd het voor nu bij me build-in mic van me headset

 2.   
  CHILLOZZ's avatar

  nice video bro’s ๐Ÿ˜€ hahaha

 3.   
  Tom's avatar

  Thijs. schreef, "zou graag de blue yeti pro willen maar de prijs is zo duur ๐Ÿ™ Ik houd het voor nu bij me build-in mic van me headset"

  Dat zijn wel hele verschillen qua prijs en kwaliteit. Waarom niet gewoon eerst gaan voor een wat simpeler model en kijken hoe dat bevalt? Ik klink (naar mijn idee) ook gewoon prima in streams en opnames, en mijn audio set-up is lang niet zo duur als de Blue Yeti Pro.

 4.   
  AtomicDogg's avatar

  Maakt een toename van sampling rate en bit depth uit als het een microfoon is voor spraak is?

 5.   
  Thijs.'s avatar

  Tom schreef, "

  ”Thijs.” schreef, "zou graag de blue yeti pro willen maar de prijs is zo duur ๐Ÿ™ Ik houd het voor nu bij me build-in mic van me headset"

  Dat zijn wel hele verschillen qua prijs en kwaliteit. Waarom niet gewoon eerst gaan voor een wat simpeler model en kijken hoe dat bevalt? Ik klink (naar mijn idee) ook gewoon prima in streams en opnames, en mijn audio set-up is lang niet zo duur als de Blue Yeti Pro. "

  De prijs kwaliteit verhouding van de pro is ook bizar eigenlijk. De Blue Yeti is naar mijn inzien ook een prima ding en helemaal met hulp van bijvoorbeeld Voice Meeter Banana. Beetje bass eraan toevoegen , een noise-gate en je geluid klinkt al stukken beter.

  Jammer dat we de Snowball niet in vergelijking konden horen. Ookal staat deze natuurlijk wel ergens anders op GN verstopt.

  Tot nu toe ben ik wel zeer te spreken over me huidige mic zoals eerder aangegeven. Ergens gebruik je zo’n mic als de blue yeti ook weer omdat het er beter uit ziet op stream dan het headset ๐Ÿ™„

 6.   
  3333/3333's avatar

  Veel mensen vinden inderdaad dat het lekkerder klinkt als je een compressor gebruikt, maar persoonlijk krijg ik er altijd koppijn van. Kan ook nooit lang naar stemmen op de radio luisteren, vind die zware compressie echt verschrikkelijk klinken.