Pokémon Gold en Silver binnenkort speelbaar in Virtual Console van Nintendo 3DS

Bij de recent uitgezonden Pokémon Direct werden niet alleen Pokkén Tournament DX en Pokémon Ultra Sun & Ultra Moon aangekondigd voor respectievelijk de Nintendo Switch en de Nintendo 3DS: ook vertelde Nintendo ons dat Pokémon Gold en Pokémon Silver binnenkort speelbaar zijn binnen de Virtual Console van de 3DS.

Middels deze vernieuwde versie wordt het voor gamers ook mogelijk om de Pokémon Bank te gebruiken in het toch hevig verouderde Pokéspel. Hierdoor wordt het gemakkelijker om de stokoude, gevangen Pokémon mee te nemen naar de ‘nieuwere’ titels in de franchise.

Het gaat dus om de oude versies van de games, niet om de remakes HeartGold & SoulSilver. Pokémon Crystal werd niet genoemd, maar Pokémon Yellow is uiteindelijk ook speelbaar geworden in de Virtual Console, dus wellicht volgt Crystal nog in de toekomst. Pokémon Gold en Silver verschijnen in de Virtual Console op 22 september aanstaande, tegelijk met Pokkén Tournament DX voor de Switch.

  1.   
    Rijstekorrel's avatar

    Dit was toch wel denk ik het leukste deel vond ik, ik was al super blij toen heart gold en soul silver kwam direct gekocht.
    Ik heb de spellen dan niet meer en geen idee of ze goed doen op de new3ds, dus voor iemand die nog graag keer wil spelen leuke toevoeging.

    Ik vind Pokemon op de ds spelen toch veel leuker dan op de pc.