Video's gepubliceerd voor 14 augustus 2018 zijn helaas niet meer te bekijken.

Op een gigantische 4K-resolutie gamen met de Philips BDM4037UW? | GamersNET Gear

De van origine Brabantse glorie begeeft zich richting GamersNET! Van Philips ontvingen wij de gigantische BM4037UW monitor (annex televisiescherm), en wie anders dan onze eigen Brabo Tom om die aan de tand te voelen?

Hoe is het om op een 40 inch 4K-scherm te gamen en wat moet dat je zoal kosten? Kan Philips de richtprijs met de BDM4037UW hard maken? Je ziet het in deze gloednieuwe GamersNET Gear!

 1.   
  Kamelot2's avatar

  Damn 😮 Dat is wel een leuke scherm haha

 2.   
  CHILLOZZ's avatar

  fresh van de k(n)apper tom ??
  fresh hoor hahaha

  Owja en ja wel mooi schermpie 😆

 3.   
  3333/3333's avatar

  Als je pas bij het kijken van Netflix last van ghosting krijgt ligt dat aan Netflix, niet aan je monitor. De responsetijd van een scherm kan je onmogelijk beoordelen aan de hand van een Netflix serie.

 4.   
  Tom's avatar

  Geen zorgen (of wel juist), het kwam ook in games en met name video- en fotobewerking veel voor. Ik ga een monitor heus niet alleen testen met wat gestreamde series. Zoals vermeld, het was voornamelijk mijn snelste manier naar 4K-content om de resolutie mee te testen.

 5.   
  NietNickMeneer's avatar

  Dit is echt een ziek scherm…

 6.   
  3333/3333's avatar

  Tom schreef, "Geen zorgen (of wel juist), het kwam ook in games en met name video- en fotobewerking veel voor. Ik ga een monitor heus niet alleen testen met wat gestreamde series. Zoals vermeld, het was voornamelijk mijn snelste manier naar 4K-content om de resolutie mee te testen. "

  In de video noem je het wel als het voornaamste voorbeeld. Als je er bij Netflix al last van had zou het bij gamen alleen nog maar meer naar voren komen, precies het omgekeerde van wat je vertelt.

 7.   
  AtomicDogg's avatar

  Hij lijkt me te groot voor PC gebruik op een bureau en te klein om in de woonkamer te zetten.

 8.   
  Tom's avatar

  Patriotic Pepe schreef, "

  ”Tom” schreef, "Geen zorgen (of wel juist), het kwam ook in games en met name video- en fotobewerking veel voor. Ik ga een monitor heus niet alleen testen met wat gestreamde series. Zoals vermeld, het was voornamelijk mijn snelste manier naar 4K-content om de resolutie mee te testen. "

  In de video noem je het wel als het voornaamste voorbeeld. Als je er bij Netflix al last van had zou het bij gamen alleen nog maar meer naar voren komen, precies het omgekeerde van wat je vertelt. "

  Ik ga niet beweren dat ik hier urenlange research op hebt gedaan, maar ik vermoed dat je daar toch echt fout zit. Tijdens een game als Overwatch beweegt alles continu, in 60 Hz bovendien. Tal van kleurrijke beelden, terwijl je gedwongen wordt om nooit op één ding te focussen. Je zoeft je ogen heen en weer terwijl het beeld elke seconden zestig keer ververst. Er is geen moment rust.

  Aan de andere hand heb je mijn voornaamste voorbeeld: een slow-motion, zwaar contrasterend zwart-wit segment uit een 25 Hz serie. Veel statische beelden met één duidelijk onderwerp wat af en toe vluchtig van plaats verandert. Je let op die mond of dat hoofd, die plots kan verschuiven en vervolgens weer even ‘stil’ hangt in beeld. Daar ga je dan duidelijk die paars-rode traces zien. Ik in ieder geval.

  Of het is een bizarre afwijking annex superkracht van mijzelf. Maar juist bij een wat passievere bezigheid (videobewerking, Netflix) had ik veel last van ghosting. Veel minder dan wanneer ik in een razendsnelle game gezogen wordt, waar je continu op alles probeert/moet te letten, ook al verandert het beeld non-stop.

 9.   
  3333/3333's avatar

  Als je ghosting hebt in Photoshop kan je vaak met zekerheid zeggen dat het aan je scherm ligt. Maar als ik op mijn pc bepaalde dvd’s afspeel heb ik bij sommige ook last van ghosting, met name de kleur rood is vaak problematisch. Maar dat lag niet aan mijn scherm, maar aan de bron.

  Wat ik probeer duidelijk te maken is niet dat je ongelijk hebt, maar dat Netflix geen goede methode is om het vast te stellen omdat je niet weet of het aan het scherm of aan de videostream ligt. Dit is overigens wel een handige tool om er achter te komen: Test UFO