Bethesda stuurt uitnodigingen E3-persconferentie rond; teaset mogelijk twee nieuwe titels

Op 11 juni aanstaande trapt Bethesda diens jaarlijkse E3-persconferentie af, direct vanuit het zonnige Los Angeles. Als altijd ontvangen de genodigde hun uitnodigingen netjes in hun inbox, voorzien van het jaarlijkse artwork van de bijeenkomst. Meer dan eens dient dat ontwerp als een slimme manier om te verhullen welke games Bethesda wil tonen, wat mogelijk tot wat speculatie kan leiden.

Dit jaar koos Bethesda voor een afbeeldingen van het zelfverzonnen ‘Bethesdaland’, waarin we uiteraard alle vertegenwoordigde titels als trekpleisters van het pretpark terugvinden. De entree is in Fallout-stijl, er is een Dishonored 2 waterattractie en ook de tijdens vorig jaar onthulde games als Prey en Quake Champions vinden we terug in de omgeving.

In dat koddige, fictieve wereldje zien we echter ook twee attracties van Bethesdaland die nog onder constructie lijken te zijn. Mogelijk dienen deze afbeeldingen als verwijzing naar een tweetal nieuwe games dat nog onthuld moet worden. De vraag blijft dan echter wel op welke titels Bethesda doelt. Nieuwe IP’s, of vervolgen op al bestaande franchises?


Een van de zogenaamde bouwputten is voorzien van een bord dat “Pardon our dust” oppert. Dat doet speculaties opborrelen. Stof? Zand? Wellicht krijgt Bethesda’s woestijn-shooter RAGE dan toch een keer een vervolg.

De hybride actie-RPG RAGE verscheen eind 2011, gevolgd door lovende recensies. DOOM-studio id Software zat daar destijds achter, en juist die partij heeft nu wellicht wat mankracht over. De DOOM VR-port zal immers ook geen heel ontwikkelteam benodigen en Quake Champions lijkt zich al in een vergevorderd stadium te bevinden.

Het blijft glazenbolkijken van de bovenste plank, maar dat uithangbord staat er natuurlijk ook niet voor niks. Of misschien moet ik eens ophouden met overal complottheorieën in te zien. Dat kan ook.

Denk jij een aanwijzing voor een onthulling van Bethesda in het E3 artwork te kunnen zien? Speculeer gerust mee en vergeet niet GamersNET tijdens de E3 in de gaten te houden. De nachten van de persconferenties trekken wij weer uit om verslag te doen van alle grote verschijningen en nieuwe games!

 1.   
  Pim Huberts's avatar

  Leuke manier om zo het publiek te teasen met wat je gaat laten zien. Sowieso kijk ik erg uit naar de E3 en ga ik samen met vrienden ALLES kijken. Ik wens jullie alvast veel plezier in LA (ook al duurt t nog eventjes) en geniet natuurlijk van de E3 sfeer.

 2.   
  mmx's avatar

  rage was echt tof 🙂 Mischien een nieuwe Wolfenstein ?

 3.   
  Tom's avatar

  Ik weet dat mijn theorie ergens enorm vergezocht is, maar wie wil een kratje pils wedden op een vervolg op RAGE? Eenmaal, andermaal…

 4.   
  Tom's avatar

  Ook goede punten, maar ik zie niet hoe “Pardon our dust” daar mogelijk naar zou kunnen verwijzen. Bethesda heeft er een handje van om franchises niet zo maar te laten stikken, en RAGE had zeker potentie om groter te kunnen worden. Een vervolg lijkt me niet onaannemelijk.

  De Easter Egg van vorige persconferentie zou mogelijk een staartje kunnen krijgen, maar wellicht bleef dat nog even bij een grapje. Er werd geen datum voor gegeven, wat misschien impliceert dat ze die gewoon in de ijskast hebben gezet voor een later moment.

  Desalniettemin ben ik erg benieuwd naar wat er dan zoal onthuld gaat worden. Het lijkt me wel vrij duidelijk dat Bethesda hier sowieso met twee grote klappers naar buiten wil komen.

  En verder benieuwd of ze weer een mooi concert regelen. Blink-182 + gratis pullen bier was vorig jaar best vet. Plus die Trump-supporter die in de vlog langskwam. Held.

 5.   
  OMGitsOhMyGoat's avatar

  Tom schreef, "Ik weet dat mijn theorie ergens enorm vergezocht is, maar wie wil een kratje pils wedden op een vervolg op RAGE? Eenmaal, andermaal…"

  Als jullie hem komen halen.

 6.   
  Gabbersouth's avatar

  ja tom rage was goed maar het miste nog al veel heb zowat vanaf 2014 begonnen met cd keys veel games nog niet gespeelt em rage vond ik na een keer uitspelen niets aan eigenlijk

 7.   
  Thijs.'s avatar

  Gabbersouth schreef, "ja tom rage was goed maar het miste nog al veel heb zowat vanaf 2014 begonnen met cd keys veel games nog niet gespeelt em rage vond ik na een keer uitspelen niets aan eigenlijk"

  TomRage wordt ook goed 😆

 8.   
  Downzilla's avatar

  Skyrim 6

 9.   
  Serg1337's avatar

  Downzilla schreef, "Skyrim 6"

  Heb ik Skyrim 2 t/m 5 gemist?

  Anyway, ik hoop niet op een nieuwe Elder Scrolls game. Zou juist graag willen zien dat ze daar nog vele jaren aan werken voor ze het (in perfecte staat) leveren. Maar ben zeker benieuwd naar wat het wel zal worden!

 10.   
  Neolite's avatar

  Nieuwe Elder Scrolls gaat hem echt niet worden. Daar is men een nieuwe engine voor benodigd en dat gaat nog wel even duren. Ik denk inderdaad een nieuwe rage en in navolging van Doom, een nieuwe Quake.

 11.   
  Tom's avatar

  Neolite schreef, "Ik denk inderdaad een nieuwe rage en in navolging van Doom, een nieuwe Quake."

  Vriendelijke reminder dat Quake Champions vorig jaar onthuld is en dit jaar eigenlijk nog live moet gaan. Of bedoelde je dat niet?

 12.   
  Amaraldane's avatar

  Wees maar gerust heren, ze gaan nog eerder de special edition van de special edition van Skyrim uitbrengen dan TES6.

 13.   
  Tom's avatar

  Sowieso ligt de focus van The Elder Scrolls (nog even) bij de MMO, die staat zelfs afgebeeld in Bethesdaland. Ik hoop nog altijd op een kleine teaser, maar zit er waarschijnlijk niet in, inderdaad.

 14.   
  Downzilla's avatar

  Ja er zijn 4 eerdere versies van skyrim geweest daarom heet deze ook Skyrim V?? Maar je mag ook normaal reageren hoor. OT:
  Nieuwe wolfenstein zou wel vet zijn, misschien een keer als hitler spelen en geallieerden neerschieten op Mars haha.

 15.   
  Gabbersouth's avatar

  kijk downzilla ben ik het met je eens dr is geloof ik ooit een game gemaakt waar je een ss er bent maar dat zal nooit meer gebeuren zou wel waarheids getrouw zijn zelfs cod zou dat nooit doen dat zou ze wel sieren dat zeker

 16.   
  Turk–Life's avatar

  fallout 5

 17.   
  Downzilla's avatar

  gabbersouth vgm was dat de sims idd

 18.   
  tranceguy's avatar

  Ben toch wel benieuwd….