Dagelijks aantal spelers Pokémon GO gedaald met 23 miljoen

Er speelt nog een goed aantal mensen Pokémon GO, maar zo populair als in het begin is de app niet meer. Van een vaste, dagelijkse 28 miljoen spelersbase is de app inmiddels gedaald tot 5 miljoen dagelijkse spelers.

Pokémon GO, die nu bijna een jaar uit is, tikte in de eerste maand 28,5 miljoen spelers en 35 miljoen dollar aan. Toen echter de maanden verstreken, zag de game het aantal spelers hard dalen tot 5 miljoen spelers eind december. Een daling van meer dan 80 procent.

Hoe de app er nu voor staat is niet bekend, want Pokémon vangen met een lekker zonnetje en een hogere temperatuur kan natuurlijk weer voor een boost zorgen. Vorige maand verscheen tevens een grote update waarbij de Generatie 2 Pokémon werden toegevoegd, die eveneens een stimulans kan geven.


Pokémon GO verscheen op 6 juli 2016 voor de mobiele platformen. Speel jij het nog, of alweer?

 1.   
  Throbert's avatar

  Ik speel het nog steeds. De hype is natuurlijk allang weg en ik zie heel weinig spelers, maar gyms worden dagelijks nog overgenomen en getraind dus het wordt hier blijkbaar nog wel veel gespeeld

 2.   
  Leon 2.0's avatar

  Niet zo gek, gezien de immense hype die er in het begin was. Dan kan het daarna ook alleen maar heel wat minder gaan. Desalniettemin staat de game nog altijd in de top van de best verdienende apps, dus ik denk dat Niantic vooralsnog weinig te klagen heeft. 🙂

 3.   
  Grolschje's avatar

  Zelfs na de 2de generatie vind ik er ook niet veel meer aan

 4.   
  STRAIGHT FLUSH's avatar

  Speel het niet meer omdat mijn vrienden het niet meer doen. Dus heb niemand meer om tegen te pochen. Vond de onderlinge competitie echt geniaal.
  Heb genoten van dit spel, en het blijft voor mij de nummer 1 smartphone game!

 5.   
  PaNNa's avatar

  Die grafiek… Zal nog meer dalen binnenkort.

 6.   
  RiiLaKuma's avatar

  PaNNa schreef, "Die grafiek… Zal nog meer dalen binnenkort."

  Vergeet niet dat het weer mooi weer gaat worden. Ik ken best wat mensen die door het mooie weer het spel weer hebben opgepakt waaronder ik zelf ook.

 7.   
  MikeGevers's avatar

  Een daling van 80% klinkt nogal dramatisch, maar laten we niet vergeten dat er nog steeds 5 miljoen mensen dagelijks spelen. Daarnaast zijn het nu voornamelijk de mensen met nostalgische gevoelens die nog spelen, volgens de grafiek mensen tussen 18 en 34. Zeker oudere mensen in die groep hebben wel wat geld om te spenderen aan games, dus financieel zal Pokémon GO er nog steeds beter aan toe zijn dan veel andere mobiele spelletjes.

 8.   
  Strange_Bretzel's avatar

  Speel het ook niet meer, mb killer xd

 9.   
  Rijstekorrel's avatar

  Ik speel het ook nog even tot ik gen2 allemaal heb, de 1gen heb ik al compleet.
  Uiteraard op de exclusieve na maar ja ik niet effe na Australië ofzo, en ben nu met gen 2 ook al 69 Pokemons.

  Vandaag nog militant gehad uit een ei volgens mij wel 1 van de moeilijkere om te krijgen.

 10.   
  007Nightfire's avatar

  De grote daling komt ook omdat de hype eerst zo groot was, veel mensen die de anime en/of de spellen ooit wel gespeeld hebben en toch even gingen kijken wat GO dan is. Die groep houden ze nooit vast. En dan zijn er altijd nog de mensen die spelen omdat iedereen het speelt, ook die is zo weg.
  Speel het nog dagelijks. In mijn woonplaats een zeer actieve vaste groep die het nog dagelijks speelt. Goed te zien aan de gyms, maar ook aan verschillende facebook- en chatgroepen. Moet er wel bij zeggen dat het spel niet heel snel beter wordt. Er waren zulke grote plannen.