Video's gepubliceerd voor 14 augustus 2018 zijn helaas niet meer te bekijken.

Kan MSI ook een aardige gaming headset maken? | GamersNET Gear

Na videokaarten, moederborden en complete MSI gaming laptops komt de Taiwanese fabrikant nu ook met eigen randapparatuur voor de gamer. Te beginnen met de MSI DS502, een flinke headset voor onder andere de eSporter.

Hoe bevalt de virtuele 7.1 audio, is de ingebouwde microfoon een beetje te vertrouwen en zit het hele vehikel ook nog lekker op je kop? Peter testte de headset en bespreekt zijn bevindingen met onze Daniël in een nieuwe GamersNET Gear!

 1.   
  CHILLOZZ's avatar

  ik vind m persoonlijk niet mooi,

  En mbt kleurtjes… Sja dat rood zie je helaas veels te veel.
  Ik heb nu zelf die hyper X cloud 2 .
  En daar zitten ook rode accenten op denk dan aan rode stiksels. en ook aan de binnenkant van de oorschelpen rood..

  Zelf vind ik bij een headset het ook fijn als je veel kunt aanpassen.
  Daarmee doel ik op: Externe Mic. en het liefste ook externe kabel. Mocht die stuk gaan dan kun je gewoon allleen dat deel vervangen ipv meteen een compleet nieuwe te moeten kopen.

  Maar dat zijn uiteraard punten waar je zelf je wensen bij legt en wat je voorkeur is.
  Had het mooier gevonden als ze de bovenzijde dicht hadden gemaakt. IPV die 2 dunne stangetjes.. Dicht en dan wellicht bekleed met leer/stof en daar hun MSI logo in verwerkt dat was denk ik mooier geweest.

 2.   
  TheNerdNL's avatar

  ik vraag me echt af of je nu in een 7.1 headset ook echt precies hoort waar iemand van Daan komt is daar voor niet een 5.1 veel beter?

 3.   
  Tom's avatar

  Sowieso is het hele surround-gebeuren van dit soort headsets vaak virtueel. Dat wil dus niet zeggen dat er daadwerkelijk meerdere speakers zijn, maar de twee drivers gewoon ‘ruimtelijker’ afgesteld worden. Iets scherpere tonen vooral, zodat je veelal net iets meer spatial awareness hebt.

  In dat opzicht maakt het dus niet eens uit of het 5.1 of 7.1 genoemd wordt, het is negen van de tien keer gewoon een marketingpraatje om vaste EQ-instellingen een sexy draai te geven.

 4.   
  3333/3333's avatar

  Surround heeft echt helemaal niks met equalizer instellingen en toonhoogtes te maken.

  Virtual surround is trouwens geen slecht alternatief voor een headset, twee grote drivers zijn juist eerder beter dan meerdere kleine drivers die bij hardwarematige surround worden gebruikt. Dat gezegd hebbende, een headset haalt het nooit bij de surround beleving van een thuisbioscoop. Dus wat betreft 5.1 of 7.1 voor een headset ben ik het met Tom eens dat je daar niet zoveel waarde aan moet hechten, koop liever een goede stereo headset.