Nintendo verdubbelt Switch-productie vanwege grote vraag

De Nintendo Switch is al sinds zijn release in vrijwel geen enkele winkel meer te vinden. Vanwege deze onverwacht grote vraag zou het Japanse bedrijf zijn productie flink willen opschroeven. Oorspronkelijk was Nintendo van plan om vanaf volgende maand 8 miljoen consoles te produceren, maar nu heeft het besloten dat aantal te verdubbelen. Dat beweert The Wall Street Journal.

Naar aanleiding van dit nieuws is de aandelenkoers van Nintendo met 4,65 procent gestegen. Hoewel Nintendo tot dusver nog geen precieze cijfers heeft vrijgegeven, schatten analisten eerder deze week dat de Switch reeds 1,5 miljoen keer verkocht is. The Wall Street Journal heeft nu echter vernomen dat het daadwerkelijke aantal eerder richting de 2,5 miljoen zit. Nintendo’s oorspronkelijke doel was om voor 31 maart 2 miljoen consoles te verschepen.

Op 27 april brengt Nintendo zijn jaarrapport uit. Daarin verwachten we meer informatie over de exacte verkoopcijfers en verwachtingen.

  1.   
    King Bowser's avatar

    Logisch 😀 Al die Nintendo fans van vroeger zijn hooked. En dan komen er ook nog veel nieuwe fans bij. En natuurlijk gewoon Zelda, genoeg reden.

  2.   
    Heccer's avatar

    (null)

  3.   
    jelte23's avatar

    Heccer, misschien moet je een keer zorgen dat je geen woordenngebruikt waar puntjes op letters zitten, zodra je die gebruikt komt er (null) te staan.

  4.   
    Downzilla's avatar

    tëst

  5.   
    NoobAssPlayer's avatar

    En de NES Mini skippen ze, terwijl de vraag daarvoor misschien wel net zo groot is.

  6.   
    Throbert's avatar

    spännend

  7.   
    nebilem's avatar

    wij ( ik en mijn vrouw) zijn ook al bij een paar game winkels binnen gelopen om een exemplaar te kopen. helaas telkens niet op voorraad.

  8.   
    King Bowser's avatar

    Bänään

  9.   
    Papachico's avatar

    King Bowser schreef, "En natuurlijk gewoon Zelda, genoeg reden."

    Eigenlijk ook de enige reden. Dat gaat al jaren zo bij Nintendo. Been there done that.