Cities: Skylines 3,5 miljoen keer verkocht; gratis DLC voor iedereen

Voor velen is Cities: Skylines de city-builder die Sim City had moeten zijn. Het verbaast dan ook niet dat de game goed verkoopt, wat nu resulteert in een nieuwe mijlpaal voor ontwikkelaar Colossal Order. De game is namelijk 3,5 miljoen keer verkocht, verspreid over alle verkoopplatforms waarop het spel is verschenen.

Om dit te vieren geeft de ontwikkelaar gratis DLC uit voor alle spelers, ook als ze de game nog niet hebben gekocht. De nieuwe content heeft de naam Pearls of the East en voegt drie nieuwe gebouwen aan Cities: Skylines toe. Die zijn geïnspireerd op de Chinese architectuur.

Pearls of the East voegt een pandadierentuin toe, alsmede een Chinese tempel. De DLC dankt zijn naam aan het laatste gebouw: de Shanghai Pearl Tower.

Wanneer Pearls of the East uitkomt, is nog niet bekend. Wel weten we dat later deze maand de uitbreiding Mass Transit verschijnt, die zich concentreert op het openbaar vervoer. Aangezien expansions voor Cities: Skylines meestal gepaard gaan met een gratis patch, zit het er dik in dat de nieuwe Chinese gebouwen onderdeel uitmaken van de update die Mass Transit zal vergezellen.

Cities: Skylines is tot nu toe verschenen voor Windows en Mac, maar is ook in ontwikkeling voor de Xbox One. Die versie moet deze lente gaan verschijnen.

  1.   
    Downzilla's avatar

    Ik heb gehoord dat er een nieuwe ramp wordt toegevoegd genaamd pearl harbor, ik ben benieuwd wat dat wordt!

  2.   
    someone else's avatar

    Blijft een leuk spel om af en toe een weekendje te spelen, en is ook meteen de enige game op mn imac