Ontwikkelaars moeten meer doen tegen trash-talk in multiplayergames | Poll

De game-industrie staat niet stil, waardoor gamers op elk moment van de dag genoeg gespreksmateriaal hebben. Maar net als elk organisme dat gezegend is met een brein verschillen gamers vaak van mening, dus discussiëren ze heel wat af. Elke maand geeft GamersNET al die mensen de mogelijkheid om zich helemaal uit te leven en hun ongezouten, ongecensureerde en keiharde mening te geven over een nieuwe poll, zelfs al mondt dit soms uit in felle discussies waarbij bloed niet wordt geschuwd. Maar eerst blikken we even terug op de poll van vorige keer, om te kijken welke partij deze keer de overhand had.

De afgelopen maanden was Nintendo’s Switch niet uit het nieuws weg te slaan en dus waren wij benieuwd of jullie van plan waren om Nintendo’s nieuwe console in huis te halen. Iets minder dan de helft van de stemmers gaf aan geen interesse te hebben in de console, terwijl circa vijftien procent aangeeft de Switch direct bij launch aan te schaffen. De overige stemmers schaffen de Switch mogelijk wel aan, maar zijn nog niet helemaal overtuigd. Hieronder een greep uit jullie reacties:

iDraxo:

Ga ik hem kopen? Ja zeker, niet omdat het er alleen mooi uit ziet het is ook een soort gaming tablet en je kan hem aan je TV verbinden ! HOE VET IS DAT!? natuurlijk doe ik het ook om die echte nintendo games tespelen zoals Mario Kart Delux en Legend Of Zelda. Skyrim lijkt me ook echt een geweldig game. zelf vind ik hem wel iets teduur. 350 maar misschien is dat het ook waard. Eind maart ga ik hem halen dan zou ik er vast ook nog een mening erbij zetten
Mattioza:
Nee ik pas sowieso, Switch ligt in de lijn van de Wii U. Het zou bij mij als 2de console zijn maar dan is 1) 300 euro al te veel voor 2 of 3 games per jaar op te pakken (denk aan Zelda en Mario) en 2) de echte topgames zakken zo goed als nooit in prijs waardoor je ze gewoon aan volle pot mag aankopen, bij PS4/Xbox One kan je na een (half) jaar al toppers oppakken voor 20 euro. En 3) third party ontwikkelaars/uitgevers zullen weer niet geïnteresseerd zijn om hun game (exclusief) uit te brengen op Switch wegens kan al niet mee qua kracht met deze generatie, laat staan als de Scorpio er is.
J.W.:
Zeker ga ik hem kopen. Wacht wel tot Mario uit is, maar komen gaat hij er absoluut. Wordt weer een nieuwe stap/beleving met Nintendo.

Nieuwe stelling
Hoewel het al vervelend genoeg is als je bij een multiplayergame een potje verliest, wordt dit je soms nog eens extra ingewreven door een wat onvervalste trash-talk van de tegenstander. In de pc-versie van Overwatch gaat Blizzard dit tegen door bepaalde woorden en zinnen in de in-game chat automatisch aan te passen naar vriendelijkere tekst. Ook Ubisoft treedt in For Honor op tegen dergelijke trash-talkers, want als die zich al te aanstootgevend gedragen, kunnen zij zelfs een ban verwachten. Overdreven? Of mogen ontwikkelaars nog wel meer doen om trash-talk te weren uit multiplayergames?

Kortom, de nieuwe stelling luidt als volgt:

Ontwikkelaars moeten meer doen tegen trash-talk in multiplayergames

Laat het ons weten door op de poll te stemmen en vergeet niet hieronder een reactie achter te laten. Misschien verschijnt jouw mening dan wel in het volgende GamersNET Poll-artikel! Alvast bedankt voor het stemmen, wij zijn benieuwd naar de uitslag.

 1.   
  Neolite's avatar

  Het is en blijft een lastig probleem,

  Ten eerste zit je met de definitie “trash-talk”. Wat de een hinderlijk vindt is voor de ander totaal geen probleem. Dat is een direct gevolg van de verschillende generaties die binnen dezelfde omgeving actief zijn. Leeftijd speelt hier gewoon een enorme rol in.

  Ook is het detecteren van zulke trash-talk afhankelijk van user-input en daardoor een enorm selectief process. Immers zal de ingestuurde content bekeken moeten worden door een persoon, dus arbeidsintensief. Daarnaast heeft niet iedereen dezelfde mening als het aankomt op wat acceptabel is. Dan kun je wel zeggen we gaan een lijst met verboden woorden opstellen, maar je behoudt een enorm grijs gebied waarin je beide kanten op kunt.

  Moet schelden met ziektes, bedreigingen en hinderlijk gedrag zoals screamen geband worden? Wat mij betreft wel, maar daar moet je ook de grens leggen omdat je anders te snel politiek correct zult moeten optreden en je daarmee je eigen community wegjaagt.

 2.   
  Rory's avatar

  vind de hoeveelheid trash talk altijd wel mee vallen meestal alleen iemand van het andere team als ze je skills niet kunnen hebben. als ontwikkelaars erop gaan letten ingame krijg je wel een bericht via psn/xbox account gewoon verwijderen en niet moeilijk doen

 3.   
  iDraxo's avatar

  En de switch is zeker je geld waard als je van handheld gaming houd en natuurlijk als je lekker op de bank wilt gamen en dan gooi je hem naar je TV ! De batterij vind ik wel snel leeg als je on-the-go aant spelen bent maar ik vind het wel beetje aan de duren kant :/ toch is het een fantastiese console/handheld. Hopen dat dit natuurlijk veel leuke en mooie games uit brengt Skyrim ga ik op 17maart halen en mario kart ook op release ! Is dit hoe het voelt als je nou bijna een heel A4tje voor typed? Nou doeg! 😀

 4.   
  Downzilla's avatar

  Als je tegenwoordig nog beledigt wordt om in game trash talk mag je zelf gebanned worden.

 5.   
  PaNNa's avatar

  Ik zeg altijd; staat het je niet aan, mute de persoon in kwestie. Opgelost

 6.   
  Turk–Life's avatar

  PaNNa schreef, "Ik zeg altijd; staat het je niet aan, mute de persoon in kwestie. Opgelost"

  Precies dit.

 7.   
  mheiden21's avatar

  Er zit een dunne lijn tussen trash-talk en gewoon domweg je tegnstander uitschelden. Wat het eigenlijk ook moeilijk maakt een mening te hebben bij deze poll. Trash-talk uitgevoerd zoals het bedoeld is heb ik weinig problemen mee, echter het uitschelden van vind ik dan weer onnodig. En dan komt gelijk de heerlijke mute knop in beeld.

 8.   
  Nuffsaid's avatar

  Trash talk is voor mij een onmisbaar onderdeel van de hele multiplayer game ervaring. Erg leuk!

 9.   
  3333/3333's avatar

  Je moet kunnen zeggen wat je wil. Je persoonlijk beledigd voelen door iets wat een onbekend iemand zegt doen alleen zwakke en domme mensen.

 10.   
  morkop006's avatar

  Mshn verplichten om eerst het volkslied te zingen als je wilt spelen, om onze waarden en normen terug te krijgen; aldus het CDA.

 11.   
  JaslanNL's avatar

  Laat ontwikkelaars in eerste instantie zich vooral bezig houden met het ontwikkelen en goed staande houden van games, dat blijkt vaak al lastig genoeg met al die patches en updates. Ik heb meer baat bij een soepel lopende server dan een ontwikkelaar die zich bezig houd met het gene wat op de server gezegd word, tenzij het spam is.

 12.   
  GENERAL_DS's avatar

  gg ez mad cuz bad