Video's gepubliceerd voor 14 augustus 2018 zijn helaas niet meer te bekijken.

NVIDIA’s Shield TV: de Chromecast voor de gamer? | GamersNET Gear

Het duurde iets langer dan verwacht, maar hier alsnog ons snoeiharde oordeel over de NVIDIA Shield TV, beter bekend als ‘de Chromecast voor gamers’. Want ja, het loopt en Android en draait graag YouTube- en Netflix-filmpjes, maar uiteindelijk kun je er ook een aardig potje op gamen…

Flikt NVIDIA’s GameStream wat de Steam Link niet lukte, of blijft het in het geval van de Shield TV bij een veredeld smartproduct? Peter en Tom bespreken het in de wekelijkse GamersNET Gear…

 1.   
  CHILLOZZ's avatar

  mmmm ik dacht dat dit ding eigenlijk helemaal buiten de/je PC gebeuren staat. Maar de indruk die ik nu krijg is dat dit een dure manier is om je PC beeld op je TV te krijgen..

  Dus als je een enorm skeere laptop/pc hebt heb je er eigenlijk nog niets aan. Buiten dan die spelletjes om die je er standaard op kunt spelen.

 2.   
  3333/3333's avatar

  Weet je zeker dat de triggers niet analoog zijn?

  Ik kan me herinneren dat bij de eerste Shield gewoon een potentiometer met een veermechanisme in de triggers zat, vergelijkbaar met die van de Xbox 360 controller. Lag het niet aan de game/software?

 3.   
  Tom's avatar

  Zou kunnen dat ze inderdaad analoog zijn, maar de bottom line blijft staan: het voelt in zijn geheel gewoon allemaal erg onwennig en onprettig. Als in, ze voelen minder stabiel dan de gemiddelde non-analoge trigger. Ik heb tijdens testsessies dan ook gewoon een Xbox One-controller aangesloten, omdat ik echt niet te spreken was over de touch en het design van dit model. Daarbij misschien over het hoofd gezien dat ze in zekere zin wél analoog waren. Excuses.

  Ben overigens wel benieuwd naar de 2017-editie van de controller, gezien die al stukken sexyer oogt. Hoop dat het gevoel dan ook wat beter is van het hele gebeuren, aangezien ik nu niet zou begrijpen waarom iemand 50 à 60 euro zou dokken voor een model als deze, als je voor diezelfde prijs ook een Xbox 360- of One-controller op de kop kan tikken.

  En @Chillozz, inderdaad: als je geen fatsoenlijk pc hebt staan, moet je niet verwachten dat dit Android-apparaat ineens wél The Witcher 3 draait. Wil je dat richting op je woonkamerscherm toveren, dan moet je alsnog een aardige rig hebben staan + mogelijkheid om het bekabeld richting de Shield TV te streamen.

 4.   
  3333/3333's avatar

  Tom schreef, "Zou kunnen dat ze inderdaad analoog zijn, maar de bottom line blijft staan: het voelt in zijn geheel gewoon allemaal erg onwennig en onprettig. Als in, ze voelen minder stabiel dan de gemiddelde non-analoge trigger. Ik heb tijdens testsessies dan ook gewoon een Xbox One-controller aangesloten, omdat ik echt niet te spreken was over de touch en het design van dit model. Daarbij misschien over het hoofd gezien dat ze in zekere zin wél analoog waren. Excuses.
  Ben overigens wel benieuwd naar de 2017-editie van de controller, gezien die al stukken sexyer oogt. Hoop dat het gevoel dan ook wat beter is van het hele gebeuren, aangezien ik nu niet zou begrijpen waarom iemand 50 à 60 euro zou dokken voor een model als deze, als je voor diezelfde prijs ook een Xbox 360- of One-controller op de kop kan tikken.
  "

  Geen probleem hoor, ik ben dan ook wel heel kieskeurig als het op controllers aankomt. Ik vind de triggers van de Xbox One trouwens ook niet goed, die gebruiken sensoren met magneten (hall effect) waardoor ze eerder stuk gaan en je ook niet de weerstand kan aanpassen door er bijvoorbeeld zwaardere veren in te zetten (wat bij de 360 controller wel kan). De bouwkwaliteit van controllers is sowieso achteruit gegaan met de huidige generatie.

  Maar altijd nog beter dan de triggers van de PS3/PS4 controllers, die gebruiken rubberen domes. Veel cheaper dan dat zal die Shield niet zijn denk ik…

 5.   
  Tom's avatar

  De controller van de Shield legt sowieso zijn prioriteiten ook wat anders. Er moeten extra knoppen zijn voor volumecontrole, vier knoppen waaronder Android-functionaliteiten verborgen zitten én uiteraard nog eens die ingebouwde microfoon voor voice commands. Tel daarbij op dat het ding via WiFi verbonden en niet via infrarood of bijvoorbeeld Bluetooth, en je snapt waarom dit ding in veel aspecten buitengewoonlijk aanvoelt.

  Maar het ergste is daarbij gewoon dat de prijs wel boven de norm ligt, maar alle knoppen en pookjes gewoon niet goed doordacht aanvoelen. Voor mij maakt dat het echt dat ik dit model voor vrijwel alle soorten gebruiken het onderspit delft, en dat terwijl ik niet enorm kieskeurig ben.

 6.   
  Ik kom Harambe wreken's avatar

  Tip voo Tom; Bij de Etos verkopen ze tegenwoordig ook Freek Vonk pleisters, kan leuk zijn om met verschillende outfits te matchen. Dat Pac Man geel werkt niet altijd even goed met andere kleuren

 7.   
  Kamelot2's avatar

  Moet eerlijk toegeven dat ik serieus er over nadacht om zo’n ding aan te schaffen. Ivm 4k en ook dat je Kodi erop kan installeren is dat gamen ermee mooi meegenomen. Kom ik wat vaker uit dat donker kamertje vandaan en zie ik mijn verloofde ook weer een keer xD haha Maar lijkt mij nog steeds leuk om te hebben alleen kreeg een nee te horen van de vrouw dus dat word nog flink aan de bakbom haar om te krijgen :p