Grote ontslagen bij Activision ondanks financiële successen

Hoewel Activision deze week kwartaalwinsten presenteerde die beter waren dan verwacht, heeft de uitgever een groot aantal werknemers ontslagen. Zowel Infinite Warfare-maker Infinity Ward als Beenox (bekend van de Spider-Man-games) moest afscheid nemen van personeelsleden. Ook bij kleinere studio’s en het hoofdkantoor vielen ontslagen.

Volgens berichten heeft Activision Publishing zo’n 5 procent van zijn totale werknemersbestand de deur gewezen. Andere afdelingen, zoals Blizzard Entertainment en MLG, zouden de dans hebben ontsprongen. Activision Publishing vormt onderdeel van Activision-Blizzard en omvat zowel het hoofdkantoor in Santa Monica als een aantal studio’s in Noord-Amerika. In een officiële verklaring laat Activision weten:

Activision Publishing is realigning our resources to support our upcoming slate and adapt to the accelerating transition to digital, including opportunities for digital add-on content.
Activision heeft dit jaar slechts een beperkt aantal games op de planning staan. De uitgever zet groots in op Destiny 2 en de nieuwe Call of Duty. Laatstgenoemde game zal terugkeren naar de roots en traditionele combat bevatten.

 1.   
  Throbert's avatar

  Minder loonkosten he zodat ze nog meer geld binnenhalen

 2.   
  tranceguy's avatar

  Dat zou wel eens ten koste kunnen gaan van de kwaliteit van de titels en dus minder verkopen…. Dus of dit een goede ontwikkeling is weet ik niet…

 3.   
  PaNNa's avatar

  tranceguy schreef, "Dat zou wel eens ten koste kunnen gaan van de kwaliteit van de titels en dus minder verkopen…. Dus of dit een goede ontwikkeling is weet ik niet…"

  Welke kwaliteit?

 4.   
  Downzilla's avatar

  Ik heb gehoord dat ze alleen het art team overhouden want meer dan de setting veranderen ze toch niet elk jaar. Slimme zet.

 5.   
  Bacotje's avatar

  Of het gaat zo slecht dat we binnenkort te horen krijgen dat ze diep in de problemen zitten daar, of we gaan daadwerkelijk terug naar de roots en het word weer de number 1 franchise op shootergebied. Ben benieuwd want de concurentie begint toch wel zwaar te worden voor ze. Tripwire komt toch ook wel met een fantastische shooter dit jaar. Dus om te gaan concureren met Vietnam lijkt me ook niet taktisch.

 6.   
  PaNNa's avatar

  De enige game waar ik nog hoop voor heb en naar uitkijk is Battalion 1944. Imo komt deze het dichtst in de buurt van de setting waar iedereen zo naar hunkert.