Red Dead Redemption 2 Online zal niet concurreren met GTA Online

Grand Theft Auto 5 en vooral GTA Online zijn heel erg succesvol voor Rockstar Games en Take-Two, en de verwachtingen zijn dan ook hooggespannen voor Red Dead Redemption 2. Dit vervolg op Red Dead Redemption zal niet alleen een uitgebreid singleplayer verhaal krijgen, maar ook de online multiplayer zal een belangrijk aspect zijn van de game.

Investeerders zien echter de angst dat de online multiplayer van Red Dead Redemption 2 een grote concurrent zal worden van het nog altijd immens populaire GTA Online. Baas van Take-Two, Strauss Zelnick, gelooft hier niet in.

I’m fond of saying entertainment is an unusual animal. And that entertainment properties don’t really compete with other entertainment properties and that you never need entertainment. Entertainment is something that you want to have, but it’s not a need to have. If nothing in the market appeals to you at some time, there’s no reason to go and get it. And if multiple things appeal to you, avid consumers will consume all of those things.
Zelnick zegt dat entertainment in elke vorm anders is en daarom het ene entertainment niet hoeft te concurreren met het andere. Je wilt entertainment, maar je hebt het niet nodig. Als er een tijdje niets verschijnt dat je leuk vindt, heb je geen reden om het aan te schaffen, maar zijn er meerdere vormen van entertainment die je aanspreken, zijn consumenten bereid meer te consumeren.

Verder zegt Strauss Zelnick dat het succes van hun games aangedreven wordt door kwaliteit. Zo is het succes van Red Dead geanticipeerd en dat komt door de kwaliteit, en het blijvende succes van GTA Online komt de extraordinary quality. En om die reden hoeven de games elkaar niet in de weg te zitten en is het bedrijf erg enthousiast over het online aspect van Red Dead Redemption 2.

So, I don’t think there’s any competitive dynamic with any of our upcoming releases apart from the fact that our success is driven by quality. So, I think, the success of Red Dead, which is highly anticipated, will be driven by its quality. And I think the ongoing success of Grand Theft Auto Online is driven by its extraordinary quality.
Over potentiële verkoopaantallen spreekt de beste man niet, maar zegt wel dat de eerste Red Dead Redemption in het eerste jaar 8,5 miljoen keer verkocht, met een totaal van 15 miljoen exemplaren in de totale levenscyclus.

Red Dead Redemption 2 verschijnt eind dit jaar voor PlayStation 4 en Xbox One.

 1.   
  RikH's avatar

  hoop nogsteeds dat het ook pc komt

 2.   
  JaslanNL's avatar

  Het is dan ook een hele andere setting. ’t Zou natuurlijk een beetje vreemd zijn als je paardenracebanen krijgt vergelijkbaar met GTA:O, vliegend door de lucht met gekke tricks en loopings.

 3.   
  Mandamo's avatar

  Tja, hij zegt het zelf al, “avid consumers will consume all of those things.” Echter is lang niet elke consument een avid consumer en veel zullen waarschijnlijk wel overstappen naar iets nieuws en GTA achter zich laten.

  Toch ben ik wel benieuwd hoe ze geld gaan verdienen met RDR:O aangezien er lang niet zoveel customisatiemogelijkheden zijn. Gepimpte koetsen?

 4.   
  Ryan2000's avatar

  We wachten gewoon rustig af 😀