Alle reeds bevestigde Switch-games op een rijtje

Gisteren onthulde Nintendo officieel de Switch, een nieuwe console die geen verbinding met de tv vereist. Naast Nintendo onthulden veel third party-ontwikkelaars games voor dit apparaat, waardoor het lastig werd om door de bomen het bos nog te zien. Daarom vind je hieronder alle reeds bevestigde titels op een rijtje.

In de lijst, die werd samengesteld door Eurogamer, vinden we enkele grote namen. Zo brengt Square Enix maar liefst drie Dragon Quest-games naar de Switch en ook Ubisoft is goed vertegenwoordigd, met onder andere Steep en Just Dance 2017. Check het volledige overzicht hieronder!

Third-party Nintendo Switch games confirmed for 2017
I Am Setsuna (March 2017 in US, 2017 in Europe)
Fast RMX (March 2017)
Has Been Heroes (March 2017)
Snipperclips – Cut it out, together! (March 2017)
Rime (May 2017)
Binding of Isaac: Afterbirth+ (Spring 2017)
Disgaea 5 Complete (Spring 2017)
LEGO City Undercover (Spring 2017)
Puyo Puyo Tetris (Spring 2017)
Redout (TBC)
Sonic Mania (Spring 2017)
Elder Scrolls V Skyrim (late 2017)
NBA 2K18 (September 2017)
Project Sonic 2017 (late 2017)
Shovel Knight (2017)

Third-party Nintendo Switch games with no release schedule
Arcade Archives by Hamster (TBC)
Constructor (TBC)
Cube Life: Island Survival (TBC)
Dragon Quest X (TBC)
Dragon Quest XI (TBC)
Dragon Quest Heroes I and II (TBC)
Dragonball Xenoverse 2 (TBC)
EA Sports FIFA (TBC)
Farming Simulator (TBC)
Minecraft: Story Mode – The Compete Adventure (TBC)
Rayman Legends: Definite Edition (TBC)
Seasons of Heaven (TBC)
New Shin Megami Tensei (TBC, Western release unknown)
Stardew Valley (TBC)
Steep (TBC)
Syberia 3 (TBC)
Project Octopath Traveller by Square Enix (TBC)
Taiko Drum Master (TBC)
New Travis Touchdown game by Suda 51 and Grasshopper (TBC)
New ‘Tales of’ RPG (TBC)
Ultra Street Fighter II: The Final Challengers (TBC)

 1.   
  gamerfriend01's avatar

  Redelijk karig lijkt mij ook de accessoires zijn super duur, hoeveel gaan de games eigenlijk kosten 64 euro zoals bij Xbox en PS?

 2.   
  STRAIGHT FLUSH's avatar

  Waardeloos!

  Zie hier echt geen toekomst in. Nintendo is al ruim 20 jaar niet meer vernieuwend met games.
  Het blijft de zelfde ouwe meuk op een nieuwe console.

  Het wisselen van tablet naar tv naar vliegtuig naar transformer, werkt volgens de previews allemaal soepel. En dat, moet ik toegeven, is knap gedaan. Maar voor hoe lang is dit interessant.
  Denk dat dit 3 keer leuk is en dan heb je het wel gezien. Het is typisch japans, die gaan in zulke dingen volledig op.
  Het zit vol met snufjes, de een nog mooier dan de ander. allemaal leuk en aardig maar, wat heb je eraan?

  Nintendo luistert gewoon niet naar zijn publiek.

  Mensen willen geen vage wissel controllers of bewegen met een wii. Mario en Zelda(die veel te lang op zich liet wachten) zijn we onderhand klaar mee.
  Ze moeten 3rd party ontwikkelaars aantrekken met games als COD, Battlefield, Destiny, The Witcher.

  Wat nintendo moet doen is een console maken als een Playstation of een Xbox, gewoon degelijk, geen gezeik. Hierop de eerder genoemde games uitbrengen, en als System Sellers: Zelda en Mario in Uncharted en Ratchet & Clank stijl.

  Nintendo blijft spelletjes ontwikkelen voor kleine koters. De kinderen die nu 10 jaar zijn, spelen ook al battlefield en COD.

  Als ze slim zijn stoppen ze met de Switch en switchen (ja ik denk dat ik grappig ben) ze naar een degelijke console.

 3.   
  JaslanNL's avatar

  Ik ben blij het niet eens te zijn met de reactie hier boven. 😉

  Dat Nintendo wat anders doet betekend juist dat ze durven te vernieuwen, dat ze juist wat anders doen dan de rest. Wil je games als CoD etc. spelen, dan heb je al genoeg andere platforms om dat op te doen, en mocht dat wèl op de Switch kunnen is het alleen maar mooi meegenomen.

  Maar ik denk dat je de Switch juist haalt voor een hele andere ervaring, iets wat je niet kan zeggen bij de vergelijking tussen de PS4/Xbone. Afgezien van een paar exclusieve games hebben die platformen weinig anders te bieden. En dat is helemaal niet erg, sterker nog ik hou ook van m’n Xbone, maar ik ben juist blij dat er naast deze platforms er een platform is die het net even wat anders doet, die z’n eigen weg gaat, met z’n eigen strategie en games. Mja, soms gaat dat minder (Wii U) maar soms werkt het als een tierelier (Wii), kan je zeggen dat mensen dat niet willen, maar de verkoopaantallen vs de ander consoles liegen er niet om.

  Je hebt het over het publiek, maar ik denk dat het Nintendo publiek niet degenen zijn die schreeuwen op het internet voor verandering, dat het allemaal anders moet en er meer third party games naar de Switch moeten komen. Ik denk dat het publiek dat Nintendo aanspreekt zo’n Switch in huis haalt voor de party games, de geweldige ervaring als een Zelda of Mario, gewoon blij zijn met het feit dat ze weer wat nieuws krijgen dat er niet alleen beter uit ziet. Een ervaring die jaren bij blijft, omdat er niet elk jaar een nieuw deel in de franchise word uitgespuwd, er word met passie aan gewerkt en dat merk je terug in de spellen.

  Daarnaast houd concurrentie de zaken scherp. Nintendo heeft geleerd van ’t feit dat ze niet achter kunnen blijven met online gaming, daar hebben ze de boel mooi op de schop genomen, ze laten meer indies toe en op nog een paar andere punten hebben ze zeker opgelet. Dat betekend niet dat ze een 100% perfecte console hebben, maar hadden Microsoft en Sony dat wel bij hun launch? De perikelen van Kinect of altijd online moeten zijn bij Xbox, of nog steeds het opslag gedeelte bij PS.. er zijn altijd wel punten te vinden om je aan te ergeren. Persoonlijk hoop ik ook dat er nog meer spellen aankomen voor de Switch, maar ik geloof dat ’t wel goedkomt, er gaat vast nog wel een Donkey Kong komen en een nieuwe Smash, en nog wel meer third party. Misschien heeft Nintendo in dat opzicht wel geleerd van te vroeg aangekondigde games?

  Maar goed, er valt nog genoeg over te lullen. De een vind het niks, de ander vind hem geweldig. Ik kijk er wel naar uit, ben benieuwd hoe het speelt en wat er verder nog voor uit komt. Om iets af te schrijven voordat ’t uitkomt en je het hebt geprobeerd is ook weer een beetje kansloos dus we gaan het zien!

 4.   
  fdennis's avatar

  Veel mensen vergeten dat er straks een E3 nog moet aankomen. Ik weet zeker dat er dan een hoop games worden aangekondigd. Waarom zou Nintendo gelijk alles laten zien? Zou toch dom zijn? Helemaal omdat er maar 2 Nintendo switches beschikbaar zijn in Maart.

 5.   
  STRAIGHT FLUSH's avatar

  @JaslanNL, Je hebt helemaal gelijk. We moeten even afwachten tot de release… misschien wordt t wel iets, misschien ook niet. Ik hoop alleen dat het niet zo wordt als met de Wii… dat iedereen er een in huis haalt (een van de best verkochte consoles ooit) en na 4 weken is het over, slechte support, kinderachtige games, veel van hetzelfde.

  Ik kan me zelfs een bericht van GN herinneren:

  https://www.gamersnet.nl/nieuws/200710/japanners_schuiven_wii_massaal_aan_de_kant/

  Dit heeft ze echt een deel van hun fans gekost en ben bang dat dit met de Switch weer gaat gebeuren.
  Dank voor je degelijke en uitgebreide reactie, netjes geformuleerd 😉

 6.   
  JaslanNL's avatar

  Thanks, ik houd wel van een leuke discussie! En je hebt zeker een punt. Ik had ook gehoopt dat er meer vette games zouden verschijnen op de Wii, maar er kwamen op een gegeven moment bijna alleen nog maar familie/kinder games uit. Wanneer er dan wel weer een goede titel uit kwam werd de Wii weer even tevoorschijn gehaald, maar om hem constant te gebruiken bleek lastig met ’t aanbod, terwijl er op de PS/360 altijd wel wat te spelen was.

  Anderdeels had je natuurlijk de besturing. Hier lijkt de Pro Controller voor de Switch (ondanks zijn prijs) wel een goede oplossing te zijn, voor de mensen die geen gimmicks willen is er een mooi alternatief. Waar bij de Wii veel mensen niet wisten dat er een andere optie voor besturing bestond word deze nu ook meer vertoond, een goede stap lijkt mij.

  Qua games denk ik, dat naarmate ’t jaar vordert, er meer word onthult. Zoals fdennis ook zegt, als ze nu al alles aankondigen is er later niet veel meer om te laten zien. En als bedrijf wil je toch wat kaarten achter te hand houden.