Frontier klaagt Atari aan voor miljoenen in RollerCoaster Tycoon royalty’s

RollerCoaster Tycoon, wie heeft er geen goede herinneringen bij? Ontwikkelaar Frontier Developments blijkbaar, gezien de studio dertien jaar na dato uitgever Atari voor de rechter sleept. De originele ontwikkelstudio claimt nu ruim 2,2 miljoen dollar tekort te zijn gekomen bij de uitgever en klaagt het bedrijf nu aan voor schending van het auteursrecht.

Anno 2003 brachten Atari en Frontier gezamenlijk het positief ontvangen RollerCoaster Tycoon 3. Uitgeverij Atari knokte echter in 2013 met een faillissement en betaalde, naar Frontiers zeggen, sindsdien geen royalty’s meer uit aan de toebedeelde ontwikkelaar. Toen Atari’s cashflow later weer op gang bleek te komen, kwam daar evenals weinig verandering in.


Volgens Frontiers berekeningen zou het bedrijf zeker 3,37 miljoen dollar van Atari hebben moeten ontvangen, terwijl er slechts 1,17 miljoen binnenkwam. Vandaag ondernam Frontier Developments juridische actie om alsnog beroep te doen op die geldsom.

Het is niet gek dat Frontier een tegenbeweging vormt voor Atari. De ontwikkelstudio kwam eind vorig jaar op de proppen met de spirituele opvolger van de RollerCoaster Tycoon-franchise, Planet Coaster, die op bakken met lof van gamers en critici kon rekenen. Slechts één dag voordat Planet Coaster officieel uitkwam, lanceerde Atari hun eigen vervolg, RollerCoaster Tycoon World. Ongetwijfeld een poging om een stokje voor Frontiers imminente succes te steken.

Helaas voor de Amerikaanse uitgever bleek dat snode plan weinig succes te hebben, aangezien RollerCoaster Tycoon World sinds diens verschijning haast continu gebombardeerd werd met negatieve kritiek.

Hoe de rechtszaak precies zal verlopen, blijft voorlopig nog even afwachten. Maar één ding is zeker: dit achtbaanritje krijgt nog een flink staartje…

  1.   
    jorisboots's avatar

    wet extra geld voor planet coaster 2 zou niet verkeerd zijn