Gerucht: Dark Souls 3 draait al op de Nintendo Switch; release nog onzeker

Toen onlangs de Nintendo Switch werd aangekondigd, waren gamers het over één ding eens: alles staat of valt met de line-up van de nieuwe console, maar die is nog allesbehalve zeker. Hoewel bijvoorbeeld in de onthullingstrailer werd getoond hoe Skyrim draaide op de Switch, is het nog lang geen zekerheid dat die port ook zal verschijnen. Hetzelfde lijkt nu te gelden voor Dark Souls 3.

Volgens een rapport van Let’s Play Video Games heeft ontwikkelaar From Software namelijk al een werkend build van de nieuwste Dark Souls-game. Sterker nog: de game presteert goed genoeg om de ontwikkelaar tevreden te stellen. Wat hiermee precies bedoeld wordt, is onduidelijk.

Ook is het nog niet zeker of Dark Souls 3 op de Switch zal verschijnen: het gaat om interne besprekingen binnen From Software. Volgens het rapport wacht het bedrijf eerst de verkoopresultaten van de Switch af voordat het definitieve beslissingen neemt.

Naast het porten van Dark Souls 3 overweegt de ontwikkelaar ook een re-release van de gehele trilogie, in de vorm van een Dark Souls Collection. Die zou tegelijkertijd op alle platforms moeten verschijnen. Of dit ook betrekking heeft op de Switch, is nog onduidelijk, maar het lijkt vrijwel zeker dat er in de toekomst een Dark Souls Collection komt voor de PlayStation 4, Xbox One en pc.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren